Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Riet Muyllaert in het Middelheimmuseum Pat Verbruggen Photography

De cultuurtips voor de zomer van Riet Muylaert

Jackobond is niet meer, hier is: RIET. En die naam is geen toeval, want haar werk wordt steeds persoonlijker. Ze maakt liedjes over twijfels en hunkeringen. "Wat ben ik blij dat ik eindelijk opnieuw kan optreden. Op 3 juli speel ik mijn eerste concert van de zomer. Er gaat niets boven ‘the real stuff’: een podium, een band en een publiek. Op donderdag 16 september speel ik in Antwerpen, in De Roma. Daar stel ik mijn nieuwe plaat ‘Aardbeien in januari’ voor. De plaat is al een tijdje uit, maar het zal zo leuk zijn om die songs eindelijk live te kunnen brengen. Mijn eerste tip is dus: kom kijken en luisteren in De Roma. Ik zal zo blij zijn jullie daar te zien!"

Sit-down Comedy #1 Oude Meesters

Het Middelheimpark is een van mijn favoriete plekken in Antwerpen. Ik kom er vaak joggen, ook al heb ik altijd het gevoel dat ik dan een beetje heiligschennis pleeg. Een toneelstuk in openlucht, op deze fantastische plek, daar kijk ik enorm naar uit. Het stuk Sit-down Comedy #1 Oude Meesters van Compagnie Marius is een monoloog verteld door twee acteurs en dat vind ik een boeiende insteek. Met een beetje geluk zien we tijdens het stuk de zon ondergaan. 

Middelheimmuseum, van 6 tot 14 juli

Info en tickets

kijken naar 2 acteurs in het theaterstuk van Comp. Marius Raymond Mallentjer

Kunst Mijn Kloten

Van Dimitri Leue ben ik al heel lang fan. Ik vind hem een fijne verteller en het verwarmt mijn hart hem bezig te horen. In deze voorstelling gaat hij op zoek naar kunst en al zijn betekenissen.

Schouwburg Noord (cc Merksem), 3 september

Andere speeldata, info en tickets

Naima Joris

Tijdens de lockdown vorig jaar werd ik tot tranen toe bewogen door een filmpje van Naima Joris waarin ze fado zingt. Het was heel lang geleden dat ik nog zoiets had meegemaakt. Ik kijk dan ook enorm uit naar haar optreden op de magische plek die het OLT Rivierenhof is. En stiekem hoop ik dat ze dat fadolied zal brengen.  

OLT Rivierenhof, op 22 juli

Info en tickets

portret van Naima Joris Pascal Garnier

Brain Freeze

Naar dit magisch theaterstuk wil ik mijn metekindje meenemen. Tim Oelbrandt mengt hypnose, theater en filmprojecties met livemuziek van Lili Grace, oftewel de zussen Nelle en Dienne Bogaerts. Ze maken bijzonder intrigerende muziek en dit is voor mij een kans om ze eindelijk live te zien spelen.

De Studio, van 24 tot 27 juli

Info en tickets

In Topvorm

Vorige zomer mocht ik zelf een kindervoorstelling maken in de gebouwen van MartHa!tentatief. Toevallig was ik er getuige van hoe Johan Petit en zijn kompanen aan het nadenken waren over een nieuw coronaveilig concept. Dat is uiteindelijk de Carrousel geworden, een mobiel openluchttheater met een draaiend podium. Ik kijk er heel hard naar uit om daar een voorstelling mee te maken. Als fan van Warre Borgmans koop ik zeker een ticket voor deze voorstelling van Muziektheater De Kolonie. 

De Carrousel, op zaterdag 28 en zondag 29 augustus

Info en tickets

The Sheep Song

FC Bergman vind ik een geweldig gezelschap, ik heb al hun voorstellingen gezien. Ook The Sheep Song wil ik zeker niet missen. Je moet het gewoon gezien hebben. Ook als ik geen ticket heb ga ik naar de voorstelling. Het is me tot nu toe elke keer gelukt om binnen te geraken. Als iedereen dat nu begint te doen: aanschuiven achter mij alsjeblieft, ik was eerst! (lacht). Gelukkig krijgen we in december en in mei volgend jaar een herkansing.  

Op verschillende locaties deze zomer

Bourlaschouwburg, december 2021 + mei 2022

Info en tickets

The Sheep Song van FC Bergman © kurt van der elst | kvde.be

Iconobelge III

Dit is de derde editie van de fototentoonstelling van Belgische fotografen. Een hele zomer lang kan je in het Loodswezengebouw prachtige foto’s gaan ontdekken van aanstormend talent en van gevestigde waarden. Zelf kijk ik uit naar het werk van Frieke Janssens en Diego Franssens. Ze hebben allebei al foto’s van mij gemaakt en Frieke zelfs een platenhoes. Ik ben grote fan van hun werk.

Loodswezengebouw, van 26 juni tot 26 september

Info en tickets

El Juntacadáveres

Ambiance! El Juntacadáveres is de band van een vriend van mij: Enrique Noviello, die in 2002 van Argentinië naar Antwerpen emigreerde. Verwacht je aan Zuid-Amerikaanse straatmuziek met veel blazers. Het moment om je eens goed te laten gaan na die lange, lange periode van thuiszitten. Veel plezier! 

Muziek in de wijk, op verschillende locaties, van 7 tot 12 juli

Helaas, deze voorstelling is voorbij, maar ontdek hier de andere evenementen van Muziek in de wijk.