Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Mourad Bekkour Rudi Schuerewegen

De cultuurtips voor de zomer van Mourad Bekkour

'Nuff Said, dat is de bekende formule van comedy, spoken word, muziek en literatuur. Drijvende kracht achter dit succesverhaal is Mourad Bekkour. Hij kijkt uit naar een drukke zomer: "Ik zal vooral veel werken. Vanaf oktober starten we weer met een nieuw seizoen ‘Nuff Said en ik moet dringend de programmatie in orde brengen. Ook voor onze nakende verhuis naar De Studio ligt er nog werk op de plank. Maar ontspanning is ook belangrijk en gelukkig is er deze zomer veel te doen in Antwerpen."

‘Nuff Said

Als bezieler van ‘Nuff Said kan ik niet anders dan ons optreden in OLT Rivierenhof tippen. Op vrijdag 20 augustus kan je in dat prachtige openluchttheater comedy, hiphop, jazz en spoken word komen beluisteren en bekijken, met namen als Brzzvll, Johan Petit, Serine Ayari, Marie Daulne (Zap Mama) en William Boeva. Door de coronamaatregelen zijn de vrijdagconcerten niet meer helemaal gratis, maar 6 euro is nog altijd een heel schappelijke prijs. Iedereen welkom!

OLT Rivierenhof, op 20 augustus

Info en tickets

Feest op het podium met Nuff Said Nisran Azouaghe

Champion Sound Beat Battle

Een ander optreden in OLT Rivierenhof waar ik erg naar uitkijk is Champion Sound Beat Battle. Heel wat beatmakers gaan die avond aan de slag met samples en geluiden. Ze spelen hun resultaat live voor het publiek en voor een jury. Spannend. 

OLT Rivierenhof, op 10 juli

Helaas, deze voorstelling is voorbij maar ontdek hier de andere concerten in OLT Rivierenhof.

Zomerfabriek

Ook deze zomer is er een Grab the Mic in de Zomerfabriek. Elke woensdag kan iedereen die zin heeft het podium betreden om te slammen of spoken word te brengen. Je zal mij er regelmatig kunnen vinden. Ten eerste omdat ik het een erg fijne en laagdrempelige locatie vind, waar heel veel mensen zich thuis voelen. Maar ook omdat ik altijd op zoek ben naar nieuw talent

Zomerfabriek, heel de zomer op woensdagavond

Info

Grab The Mic in de Zomerfabriek Nisran Azouaghe

De Studio in Het Veld

Deze zomer zakt De Studio af naar Het Veld, een idyllische hotspot net buiten de stad waar je naar familievoorstellingen kan gaan kijken. Samen met mijn kinderen ga ik zeker naar een van de stukken van Theater FroeFroe, want die stellen nooit teleur. 

Het Veld, heel de zomer

Info en tickets

Sinjor Circo

Ik hou van circus en van straattheater en ik ben dan ook fan van het jaarlijkse straattheaterfestival Sinjor Circo. Op verschillende plekken in de stad kan je de kunstjes van de artiesten bewonderen. Vorige zomer vonden mijn kinderen het de max, dus we gaan zeker opnieuw kijken dit jaar. 

Op verschillende locaties, elke zondag in september

Info

Illustratie van man aan trapeze en roodharige vrouw met schmink Sinjor Circo

Belgium’s Least Wanted

Dit is een samenwerking van Comedy Fabrik & ‘Nuff Said. Een comedy line-up van jewelste, met onder meer MC Soe Nsuki, Serine Ayari en Arbi El Ayachi. Op 17 juli kan je komen kijken in De Carrousel, een fantastische locatie aan de Scheldekaaien. Hoe mooi is het om de zon te zien ondergaan of een boot te zien passeren tijdens een optreden?

De Carrousel, op zaterdag 17 juli

Info en tickets

Pleintjesvoetbal met mijn zoon

Toen ik klein was gingen we tijdens de vakantie vaak naar Marokko. Maar soms bleven we ook een hele zomer thuis in Hoboken. Dan voetbalde ik elke dag met mijn vrienden, van ‘s ochtends vroeg tot het te donker werd om de bal te kunnen zien. Nu heb ik een zoontje van 6 jaar die ook voetbalt en heel vaak trek ik met hem naar een pleintje om er te voetballen. Ik vind het fantastisch. Hierbij een oproep aan talentenscouts van grote clubs: kom eens kijken op de Antwerpse pleintjes. Je zal ervan versteld staan hoe goed sommige jongens en meisjes kunnen voetballen. En wie de documentaire 'De Pleintjes' nog niet heeft gezien, zeker doen! 

Info