Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Joke Emmers Greetje Van Buggenhout

De cultuurtips voor de zomer van Joke Emmers

Actrice Joke Emmers vormt samen met Evelien Bosmans, Thomas Janssens, Matthias Meersman en Tanya Zabarylo het theatergezelschap Woodman. "Deze zomer spelen we onze voorstelling Lubricant for life in open lucht in Wichelen en tijdens het Boulevard festival in ‘s-Hertogenbosch. Daar kijken we enorm naar uit! Voor de rest hoop ik deze zomer zoveel mogelijk theatervoorstellingen te zien."

FroeFroe

FroeFroe is een van de weinige poppentheatergezelschappen die er nog zijn. Ik vind ze geweldig en heb het genoegen gehad om met hen te mogen samenwerken aan het online project Mekbet. De voorstelling Diva is een spannend verhaal over de tweelingbroers Brossi, wiens leven rond muziek en opera draait. Fijne acteurs, goede muzikanten… redenen genoeg om te gaan kijken. 

Zomerfabriek, van 13 tot 25 juli

Info en tickets

Promobeeld van de voorstelling Diva van theatergezelschap FroeFroe FroeFroe

Naima Joris

Het Openluchttheater in het Rivierenhof is een fenomenale plek voor een concert. Er lijkt altijd magie in de lucht te hangen. Heel de line-up voor deze zomer ziet er goed uit, maar als ik er iemand moet uitpikken dan kies ik voor Naima Joris. Een prachtige muzikante die heel mooie muziek brengt.  

OLT Rivierenhof, op 22 juli

Info en tickets

Tutu Puoane

Tutu is een van de beste jazz-zangeressen van het land. Met haar kwartet maakte ze al projecten rond Nina Simone, Joni Mitchell en Billie Holiday. En de mooiste liedjes daarvan brengt ze tijdens Muziek in de wijk. Het ontdekken waard! 

Muziek in de wijk, 4, 5, 6 en 8 augustus

Info

Zangeres Tutu Puoane Zomer Van Antwerpen

De drie musketiers

De Warme Winkel is een gezelschap dat ik al heel lang volg. Ik vind het heerlijk hoe ze de hele theaterwereld tegen de schenen durven schoppen. Ik zag deze voorstelling in Amsterdam en vond het een fantastisch spektakel. Het is een interpretatie van het bekende verhaal van De Drie Musketiers, met alles erop en eraan: een heel groot decor, heel veel acteurs, gevechten met degens, door de lucht vliegen… Het is grappig én het steekt goed in elkaar. Een aanrader dus!

Zomerfabriek, van 9 tot 21 augustus

Info en tickets

Les Ȃmes Perdues

Dit is een jong en heel enthousiast muzikaal gezelschap. Voor deze voorstelling hebben ze bewerkingen gemaakt van bekende en minder bekende Eurosongliedjes. Zo brengen ze bijvoorbeeld Wild Dances van Ruslana met blokfluit en accordeon. Dit gaat een heel fijne avond worden. 

Op verschillende locaties, van 11 tot 15 augustus

Info

Verwonderende Voetschrapers

Dit is een heerlijke wandeling door de straten van Antwerpen, langs huizen waarvan de voetschrapers zijn omgebouwd tot prachtige kunstwerkjes. Ik ben er al een paar tegengekomen op mijn dagelijkse routes door de stad en ze zijn de moeite. Deze verrassende tafereeltjes zijn heel fijn om te spotten.

Audiowandeling door de stad

Info

Congoville

Congoville onderzoekt de sporen van de koloniale geschiedenis van het Middelheimmuseum en omgeving. Als ik mijn lief mag geloven is deze expo een geweldige aanrader. Hij was er erg van onder de indruk. En het prachtige park krijg je er gratis bij!  

Middelheimmuseum, tot 3 oktober

Info

Maurice Mbikayi, The Aesthetic Observer, 2021 © The Artist. Léonard Pongo

Camping sunset 

Camping Sunset speelt Ten Oorlog, het bekende stuk van Tom Lanoye. Waarom moet je gaan kijken? Het is een heel fijn, groot, enthousiast en jong gezelschap. Op korte tijd boksen ze een voorstelling in elkaar, samen met het publiek. Als toeschouwer mag je feedback en suggesties geven en die verwerken de acteurs in de volgende voorstelling, zodat het stuk elke dag evolueert. Heb je nog een reden nodig om te komen kijken? De locatie is redelijk uniek: het imposante Droogdok bij Stormkop. 

Droogdok bij Stormkop, 28 augustus tot 9 september

Info en tickets