Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Halve Neuro Halve Neuro

De cultuurtips voor de zomer van Halve Neuro

Halve Neuro, de bekende Antwerpse rapper, speelt op 10 juli op het Festival Flandrien in het Te Boelaerpark. "Ik woon in die buurt. Het is spannend, want we hebben speciaal voor deze gelegenheid De Boelaerband samengesteld, met allemaal mensen uit de buurt. Het wordt een beetje een sprong in het ongewisse, maar ik kijk ernaar uit! Voor de rest probeer ik deze zomer zoveel mogelijk optredens mee te pikken."

Dokrijk

Een fantastische locatie, dit. Een droogdok, twintig meter onder het waterniveau. Het is echt een aparte wereld met een arena en een Scheldetuin op brak water. Je moet het zien om het te geloven. Het zomerprogramma is royaal gevuld met optredens en dj’s

Dokrijk bij Stormkop, heel de zomer

Info en tickets

'Title' op het Stroomplein

Tussen het Eilandje en het Schipperskwartier vind je het Stroomplein van Onder Stroom. Het is een ontmoetingsplaats voor de buurt, voor kunstenaars, denkers en dromers. Op 2 juli speelt Title daar, een beatmaker die een mix brengt van funk en electro. Dat wil ik zeker checken. 

Stroomplein (Tavernierkaai), 2 juli

Een sfeerbeeld van het Stroomplein MONDAY AGBONZEE JR.

Aily + EMY

Het Openluchttheater in Deurne is voor mij een vaste waarde geworden. Elk jaar probeer ik er meerdere concerten mee te pikken. Een van mijn buren tipte het optreden van Aily en EMY op 14 juli. Aily is een Belgisch-Japanse die een mix van dansstijlen brengt. En het grote talent EMY is amper 21 jaar, maar nu al klaar om de wereld te veroveren. 

OLT Rivierenhof, 14 juli

Helaas, dit optreden is voorbij, maar ontdek hier de andere optredens in het Openluchttheater

BabelBühne

De BabelBühne is nog zo’n inspirerende locatie. Je vindt het aan het voormalige slachthuis. Het is opgebouwd uit terrassen en waterpartijen, ik vind dat er een Berlijnse vibe hangt. Op donderdagavond kan je er in openlucht naar films gaan kijken. Op vrijdag is er een diner met een muzikaal voorgerecht en op zaterdag kan je naar lokale artiesten luisteren die poëzie, performances en rap brengen. 

BabelBühne, heel de zomer

Info en tickets

twee vrouwen aan een vijver en een podium Siege Dehing

NAG & Lefto

Ik weet nog niet of ik er zelf geraak omdat ik ook heel graag op surftrip wil gaan in augustus, maar ik wil iedereen het optreden van NAG & Lefto op Jazz Middelheim aanraden. Ik vind het super hoe breed dat festival tegenwoordig programmeert. Het is fantastisch dat hiphop daar ook een kans krijgt.

Park Den Brandt, 13 augustus

Info en tickets

De Nor

De Nor, een concept van kunstenaar Dennis Tyfus, is een heel coole locatie in het Middelheimmuseum. Het is een soort mini-openluchttheater. Architecturaal vind ik het heel geslaagd en het is ook een erg fijne plek om naar optredens te gaan kijken. Ik hoop dat ze deze zomer weer volop artiesten zullen programmeren.

Middelheimmuseum, heel de zomer

Info en tickets

Zomerfabriek

De Zomerfabriek is een fantastische plek, vooral omdat je last minute nog kan beslissen om ernaartoe te trekken. Er valt altijd wel iets te beleven. Elke woensdag is er een Grab the Mic en kan iedereen die zin heeft slammen of spoken word brengen. En elke zondag is er een jamsessie. Ook altijd heel fijn om mee te maken. 

Zomerfabriek, heel de zomer

Info

Een vrouw in de Zomerfabriek tijdens 'Grab the Mic' Zomer van Antwerpen

Belgium's Least Wanted

'Nuff Said is een toffe organisatie die al jaren aan de weg timmert. Ze stellen altijd leuke affiches samen. Op 17 juli kan je in De Carrousel naar Belgium's Least Wanted gaan kijken, een comedy-avond met onder meer Soe Nsuki, Serine Ayari en Latif Aid Achmed. Ik ben heel benieuwd, ook naar De Carrousel zelf.

De Carrousel, 17 juli

Info en tickets