Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Dennis Tyfus Wanda Detemmerman

De cultuurtips voor de zomer van Dennis Tyfus

Nog tot 15 juli kan je in Tim Van Laere Gallery de eerste solotentoonstelling van Dennis Tyfus bewonderen. Je ontdekt er een nieuwe reeks tekeningen, sculpturen, installaties en geluidswerken. Benieuwd naar de culturele zomertips van deze veelzijdige kunstenaar?

Outdoor Hiking with Sound & Other Fireworks

Over de drie parken van het Nachtegalenpark strekt zich een tentoonstelling uit die gecureerd wordt door Josine De Roover en Glenn Geerinck. Er is weinig te zien, maar wel heel veel te horen. Via je oortjes of je hoofdtelefoon hoor je, terwijl je wandelt, soundscapes, experimentele muziekstukken en wandelperformances. 

Nachtegalenpark, tot 3 oktober

Info

De Nor

Tijdens de zomermaanden programmeer ik concerten in De Nor, een sculpturale installatie die ik in 2018 maakte voor de tentoonstelling Experience Traps in het Middelheimmuseum. Het hoogtepunt deze zomer is de viering op 14 augustus van de 24ste verjaardag van Ultra Eczema, het platenlabel dat ik oprichtte in 1997. 24 uur lang brengen we elke uur een ander optreden, met onder meer: Miaux, Orphan Fairytale, DSR Lines, Peter Fengler en De Distels. 

De Nor, op 14 augustus

Info en tickets

Dennis Tyfus, De Nor, 2018 - Copyright Dennis Tyfus - Foto Ans Brys Dennis Tyfus, De Nor, 2018 - Copyright Dennis Tyfus - Foto Ans Brys

Het Spookt Hier

Een nieuwe plek op het Kielsevest, waar je in een tuin geweldige concerten kan bekijken. Op het internet vind je er niets over, dus steek een natte vinger in de lucht en volg je intuïtie. Of check Instagram eens, dat kan ook. 

Kielsevest 25, heel de zomer

Congoville

Eindelijk is er een tentoonstelling die met de nodige voorzichtigheid het afschuwelijke Belgische koloniaal verleden durft vast te pakken. En dat in het mooiste museum van Europa.

Middelheimmuseum, tot 3 oktober

Info

Maurice Mbikayi, The Aesthetic Observer, 2021 © The Artist. Léonard Pongo

Maika Garnica en Senne Claes

Onder Stroom heeft een soort ‘anti-covid’ speelplaats gebouwd, waar je naar concerten kan gaan kijken. Zelf kijk ik enorm uit naar het optreden van kunstenares Maika Garnica, die geluidssculpturen bouwt en bespeelt en Senne Claes, die deze elektronisch bewerkt. 

Onder Stroom, op 21 augustus

Info

Minigolf Beatrijs

Linkeroever is een prachtige zomerplek rijker. Minigolf Beatrijs is heel mooi verbouwd. Niet dat ik van plan ben om er enige vorm van sport te beoefenen, maar naar de concerten ga ik graag kijken. Orphan Fairytale speelt er op 9 juli en dat staat in mijn agenda.

Minigolf Beatrijs, 9 juli

Helaas, dit concert is voorbij maar ontdek hier de andere evenementen van Minigolf Beatrijs