Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Astrid Stockman bij De Carrousel Pat Verbruggen Photography

De cultuurtips voor de zomer van Astrid Stockman

Het leven van Astrid Stockman staat in het teken van zingen, muziek maken en theater spelen. "Waanzinnig", zo omschrijft ze haar gevoel toen ze onlangs eindelijk weer een concert kon spelen. "Iedereen was zo blij. Ik kijk dan ook heel hard uit naar een zomer vol eigen concerten, van Rotterdam tot Sint-Truiden. In Antwerpen speel ik solo in De Carrousel op 7 augustus. Die ticketverkoop gaat heel snel, in dit geval is haast en spoed heel goed. Op 18 augustus speel ik nog eens in De Carrousel, ditmaal met Stokman & Vos. En ik zing ook op Bach in de stad op 19 september. Kom zeker kijken!"

A Game of You, Ontroerend Goed

Naar deze voorstelling van de Zomer van Antwerpen ben ik super benieuwd. Gezelschap Ontroerend Goed heeft ‘A Game of You’ honderden keren gespeeld, van Moskou tot Vancouver en van Adelaide tot Avignon. Als toeschouwer stap je een voor een in een labyrint en ga je op die manier de confrontatie aan met de acteurs. Het is intiem, intens en interactief. Echt een ervaring die je niet mag missen!

Oud Postgebouw (Berchem), van 7 juli tot 29 augustus

Info en tickets

Street art ontdekken

De meeste mensen zullen de Stripmuren in het centrum Antwerpen kennen, maar er is ook fantastische street art te ontdekken wat verder weg van de stad. Zo kan je je tijdens een wandeling in de Kronenburgwijk in Deurne of in Luchtbal laten verrassen door kleurrijke muren en mooie tekeningen. Ik ben er zelf heel benieuwd naar en ga dat deze zomer zeker eens doen. 

Ontdek routes in de app

Street Art Antwerp

Amenra

Concerten in het OLT Rivierenhof zijn altijd fantastisch, maar naar dit specifieke optreden kijk ik enorm uit. Op 22 augustus speelt Amenra een akoestisch ochtendglorenconcert. Je moet er vroeg voor opstaan, of lang wakker blijven, maar het wordt sowieso een bijzondere belevenis. Met Colin, de zanger, werk ik trouwens aan een muziektheaterproject. Daar hoor je later meer over.  

OLT Rivierenhof, op 22 augustus

Info en tickets

Workshops in TRIX

Zelf ben ik er ondertussen wat te oud voor, maar de workshops voor jongeren in Trix zijn echt een aanrader. Je kan er podcasts leren maken of alles leren over video storytelling, spoken word, beatmaking… Lijkt me heel tof.

TRIX, van 7 juli tot 25 augustus

Info

Workshop in TRIX Wim Hermans

Laus Polyphoniae

Dit festival is de jaarlijkse afspraak met de mooiste meerstemmige muziek uit de geschiedenis. Deze editie staat het in het teken van Josquin des Prez die dit jaar 500 jaar overleden is. Deze componist liet een frisse wind waaien door de Franco-Vlaamse polyfonie en topensembles als Huelgas gaan aan de slag met zijn werk. Iedereen die zich wil verdiepen in deze markante muziek kan trouwens online cursussen volgen bij AMUZ.

AMUZ, van 20 tot 29 augustus

Info en tickets

Laus Polyphoniae in AMUZ Koen Van Damme

Jazz Middelheim

Jazz Middelheim staat elk jaar op mijn programma. Niet alleen de line-up is altijd fantastisch, de sfeer in het park is op zich al de moeite waard. Dit jaar kijk ik uit naar de optredens van Avisha Cohen Trio en STUFF. Jazz Middelheim is trouwens het eerste grote festival sinds het begin van de pandemie. Iets om naar uit te kijken! 

Park Den Brandt, van 13 tot 16 augustus

Info en tickets 

Theaterfestival

Een jaar lang heeft een jury theatervoorstellingen bijgewoond en de beste geselecteerd voor dit festival. Als je mee wil zijn met wat er anno 2021 leeft en beweegt op gebied van theater, dan is dit podiumkunstenfestival een must. Het hart van het festival bevindt zich in De Singel, maar er zijn ook voorstellingen in onder meer de Arenbergschouwburg en Stormkop. 

Verschillende locaties, van 2 tot 12 september

Info en tickets

De Carrousel

In De Carrousel zal je me deze zomer ook vaak kunnen vinden. Niet alleen omdat ik er zelf speel, ik ben ook heel benieuwd naar de andere concerten. Het zal redelijk uniek zijn, met dat draaiend podium. Ik heb heel veel zin in deze zomer! 

De Carrousel, heel de zomer

Info en tickets

zicht op het podium in De Carrousel Rudi Schuerewegen