Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

De Carrousel: een indrukwekkend mobiel openluchttheater in Antwerpen

openluchttheater Karolina Maruszak

De Carrousel: een indrukwekkend mobiel openluchttheater in Antwerpen

De honger naar het podium en cultuurbeleving is groot. Voor artiesten én hun toeschouwers. MartHa!tentatief’er Johan Petit bleef daarom niet bij de pakken zitten. Geïnspireerd door de ‘Peepshow Palace’ in Nederland werkte hij achter de schermen met een heel team aan het stillen van die honger. En nu is iedereen meer dan welkom in het indrukwekkende, mobiele openluchtteater ‘De Carrousel’. Kom dat zien!

Jaouad Alloul in De Carrousel maruszak.photo

Een uniek bouwwerk  met een coronaproof openluchtpodium

Het idee voor De Carrousel ontstond in de herfst van 2020 in het hoofd van MartHa!tentatief’er Johan Petit. Hij voegde de prangende noodzaak om artiesten een podium te bieden in coronaveilige omstandigheden samen met de prachtige inspiratiebron van de ‘Peepshow Palace’ in Nederland. Het unieke bouwwerk werd ontworpen en gebouwd door Manu Siebens en enkele getalenteerde techniekers en decorbouwers. 

In De Carrousel is plaats voor 170 toeschouwers. Nu worden er echter, volgens de geldende regels, 50 toeschouwers toegelaten. Die zitten verspreid over drie verdiepingen, per twee in een aparte loge. Zo heeft iedereen hetzelfde zicht op het draaiende podium in het midden. De bouwers voorzien wel een dak zodat de regen geen enkele avond in het water hoeft te doen vallen. En ook voor de koude hoef je niet weg te blijven, want er worden voldoende dekentjes voorzien. Of je brengt er zelf eentje mee, natuurlijk.

Op rondreis van van mei tot december

Het mobiele theater zal van mei tot eind december Antwerpen rondreizen. Elke drie maanden zal je het imposante bouwwerk op een andere plek treffen. De Caroussel start het avontuur op de Ledeganckkaai in Antwerpen-Zuid. Daarna verhuist het indrukwekkende podium naar de de Slachthuissite in Antwerpen-Noord en in het najaar vind je De Carrousel op het Arenplein in Deurne.

Grote namen en jong talent wisselen elkaar af

De initiatiefnemers van De Carrousel lanceerden enkelen maanden geleden een open call om jonge makers podiumkansen te geven. Die kans werd gretig gegrepen en de kalender vulde zich razendsnel met een straf en gevarieerd programma. Het aanstormend talent deelt de programmatie en het draaiende podium met kaskrakers zoals Wim helsen, Alex Agnew, Mooneye, Nuff Said en Jan De Smet.

Jaouad Alloul in De Carrousel Karolina Maruszak

Praktisch

All info en tickets  vind je op www.decarrousel.org

Op dit moment zijn er per voorstelling maar 50 tickets beschikbaar. Maar wanneer het kan worden dat er 170. Staat er bij een voorstelling 'uitverkocht', meld je dan zeker aan op de wachtlijst, je krijgt dan bericht van zodra er meer tickets beschikbaar zijn.