Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

OLT_Rivierenhof_Hooverphonic Laurens Maes

OLT Rivierenhof Hooverphonic

Met hun nieuwe album Hidden Stories claimde Hooverphonic de eerste plek in de Nationale Ultratop Hitlijsten. De Vlaamse Ultratop veroverden ze met hun single The Wrong Place, waarmee ze België vertegenwoordigden op het Eurovisiesongfestival. Een mooie beloning na een geslaagde performance in Rotterdam.

 

Hooverphonic kleurt graag buiten de lijntjes. Als 25 jaar lang hebben ze hun eigen, instant herkenbare sound. Alex Callier en Raymond Geerts vormen sinds dag één de ruggengraat van de band. Ze hebben altijd samengewerkt met uitzonderlijk getalenteerde, diverse zangers en zangeressen, maar zijn ongelooflijk blij dat ze sinds 2020 herenigd werden met Geike Arnaert, voor velen nog steeds de meest iconische stem van Hooverphonic.

 

De groep evolueerde doorheen de jaren sterk van donkere, onderkoelde trip-hop op hun debuut in 1996 naar een warmer, meer orkestraal geluid. Soms flirtend met psychedelica, dan weer catchy en poppy. Maar hun songs zijn steeds blijven aanvoelen als een soundtrack bij een onbestaande film.

 

De ijzersterke live-reputatie van Hooverphonic met hits als 2Wicky, Eden, Mad About You, Anger Never Dies, Amalfi, Badaboum en Romantic zorgt ervoor dat de band als 25 jaar lang rond de wereld kan touren. Mét succes.

Een greep uit het aanbod tijdens Cultuurweekend

Tijdschema

18:00 Deuren

Praktische informatie

Waar: Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne
Wanneer: Zaterdag 28/8
Meer info: www.oltrivierenhof.be/nl/programma/hooverphonic/153/