Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

©2010 Erfgoed Vlaanderen en Stefan Dewickere Naamvermelding verplicht

Herita - Open Monumenten

We maken jong en oud fan van erfgoed. Bij ons vind je fascinerende monumenten in Vlaanderen, hun evenementen en inspirerende artikels. Open Monumentendag is het erfgoedfeest waarbij iedereen straffe plekken gratis kan bezoeken.

Een greep uit het aanbod tijdens Cultuurweekend

Herita en Fameus slaan de handen in elkaar. Jaarlijks zoekt Fameus artiesten om tijdens de zomer een gebouw te betrekken. Tijdens de maanden juli, augustus en september kunnen kunstenaars van alle disciplines een gratis atelier ontvangen in ruil voor hun artistieke inzet tijdens STØND LEEG. Op zaterdag 28 augustus kan je tussen 14u en 22u showcases van enkele gastartiesten bekijken in het Paleis op de Meir.

Ook Herita en de World Choir Games slaan de handen in elkaar. De World Choir Games zijn de Olympische Spelen voor amateurkoren. Om de twee jaar wordt dit topevent ergens op de wereld georganiseerd en in 2021 is Vlaanderen aan de beurt. In Antwerpen en Gent ontvangen ze van 30 oktober t.e.m. 7 november duizenden zangers uit meer dan 30 landen!
Op zondag 29 augustus dient het Paleis op de Meir tussen 11u en 13u als klankkast en kan je komen luisteren naar koormuziek vanop de Meir. Kom genieten van het prachtige gebouw en live koormuziek vanop het balkon.
Er wordt gezongen om 11u, 11u30, 12u en 12u30.
Er zijn aansluitend gegidste rondleidingen met focus op de muziekgeschiedenis van Antwerpen.

Praktische informatie

Waar: Meir 50, 2000 Antwerpen
Wanneer: Zaterdag 28/8, Zondag 29/8
Meer info: www.openmonumenten.be/nieuws/cultuurweekend-antwerpen