Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Tom Cornille

Cultuurweekend om je hoek: het beste uit de districten

Het Cultuurweekend verspreidt zich tot in alle hoeken van de stad. Je hoeft er dus niet persé voor naar het stadscentrum af te zakken. Ook om je hoek, in elk district valt er wat te beleven. Wij lijsten enkele toppers voor je op.

Pop-up camping in Zandvliet

Kom op zaterdag en zondag naar de pop-up camping voor kinderanimatie, workshops, film en muziek.

Meer info

Hilarische fototentoonstelling in Ekeren

De tentoonstelling 'On adventure with dad' toont de foto's van vader Kenny Deuss. Wanneer zijn vriendin na haar ouderschapsverlof met een bang hart ging werken, vroeg ze om geregeld een foto te sturen. Kenny bewerkte de foto's om mama een kleine hartaanval te bezorgen. Ondertussen heeft hij een hele collectie verzameld op zijn Instagram pagina die meer dan 200.000 volgers heeft.

Meer info

Theater in de binnentuin van het Sterckshof in Deurne

Geniet van de theatervoorstelling Nell Gwynn in de binnentuin van Kasteel Sterckshof. Deze vrolijke liefdeskomedie met een knipoog naar 'het theater' in de stijl van 'Shakespeare in Love' won in 2016 de Olivier award in Engeland voor de beste komedie van het jaar.

Meer info

zomerbar Blikfabriek

Club zondag in Hoboken

Cultuurcentrum Gravenhof en de Blikfabriek organiseren elke zondag in juli en augustus Club Zondag in de Blikfabriek. Een feest op z'n zondags met muziek, eten en drinken en animatie. Telkens rond een verrassend thema.

Meer info

Gratis concerten in Borgerhout

Tijdens het Cultuurweekend geeft De Roma het startschot van het nieuwe seizoen. Op zaterdag ben je van harte welkom in AMOR - het pand naast De Roma - voor 2 gratis concerten. Om 15 uur laten Wouter Vandenabeele, Tom Theuns en Bao Sissoko hun nieuwste Chansons Pour Les Oiseaux Qui Ne Savent Pas Voler op je los. Om 16.30 uur stapt Aarde aan Daan op het podium. Tijdens het Cultuurweekend kan je tickets kopen aan kortingstarief én ligt er voor elke bezoeker een gratis filmticket klaar! Ook de bar is die dag geopend.

Meer info

Een interactieve krijtmuur en jam sessies in Berchem

Van een interactieve krijtmuur naar een installatie over de hoofdstad van de Inuit tot jam sessions en artiesten in openlucht. De Zomerfabriek heeft veel op het programma staan en nodigt je graag uit!

Meer info

Raymond Mallentjer

Openluchttheater in het Middelheimpark in Wilrijk

De theatervoorstelling 'Anatole' (A. Schnitzler) is deze zomer te zien vanop de zomerse houten tribune van Comp.Marius. Middenin het Middelheimpark. Een beleving en setting die je niet wil missen.

Meer info

Werk mee aan de grootste Street Art Tekening in Merksem

illustratrice Laura Vargas werkt de hele dag doorlopend aan een groot werk en nodigt jou uit om mee te doen. Er wordt telkens aan een tekening van 5 meter gewerkt. Op het einde van de dag worden deze allemaal samengevoegd.

Meer info

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info