Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Cultuur en spektakel

MAS Antwerpen

Cultuur en spektakel

Terug naar het overzicht van Winter in Antwerpen? Klik hier.

De winter, een rustig seizoen in Antwerpen? Niets is minder waar. Van spektakels tot concerten en voorstellingen, er valt heel wat te beleven voor jong én oud. En alles valt perfect te combineren met de festiviteiten en lekkernijen van Winter in Antwerpen. Neem je agenda erbij en begin te plannen! 

Opgelet: tijdens Winter in Antwerpen gelden deze coronamaatregelen.

Alice in Wonderland | Lichtfestival ZOO Antwerpen

Volg het konijn en duik in de heerlijke, knotsgekke droomwereld van Alice in Wonderland. Geniet in de ZOO van een wondermooi lichtfeest, van de makers van China Light ZOO. Welk tijdslot kies jij? 

Van 3 december tot 16 januari

De Carrousel

Heb je deze zomer een voorstelling in De Carrousel bijgewoond? Of moet je dit unieke openluchttheater met een draaiend podium nog ontdekken? Dan krijg je daar dit najaar alle kans toe. Van een try-out van Alex Agnew, voorstellingen van Theater Vonk tot een optreden van Sofie Palmers en Nele Van den Broeck, het programma ziet er veelbelovend uit. Goed om te weten: De Carrousel staat tot 26 december op het Arenaplein in Deurne. Wees er snel bij!

Expo’s 

Het MoMu is vernieuwd en dat moet je gezien hebben. Bezoek de nieuwe expo E/Motion. Mode in transitie en de nieuwe Collectiepresentatie. Op de 3e verdieping van het MAS beleef je dan weer een kleurrijke luisterexpo. Schrijver en theatermaker Dimitri Leue maakte een meeslepend luisterspel met spannende en ontroerende verhalen uit Antwerpen. In de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ontdek je Helden in harnas, een expo over middeleeuwse ridderverhalen.  

Het Steen LUCID

Het Steen 

Op 22 oktober heropende Het Steen na een jarenlange renovatie. Je geniet er dit najaar van een ongeëvenaard uitzicht op het panoramisch dakterras en leert de stad nog beter kennen in de interactieve attractie The Antwerp Story. Magie verzekerd in het oudst bewaarde gebouw van de stad!