Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

cc Merksem wordt Schouwburg Noord

cc Merksem wordt Schouwburg Noord

cc Merksem wordt Schouwburg Noord

Schouwburg Noord is de nieuwe naam en zijn van Cultuurcentrum Merksem. Na 23 jaar als strafste cultuurhuis van de Antwerpse Noordrand zet het cultuurcentrum de stap naar schouwburg.

Een nieuwe naam, een nieuwe schouwburg

De vertrouwde Merksemse concert-en theaterzaal werd verbouwd en helemaal klaargestoomd om verder te gaan als schouwburg. De zaal kreeg een hedendaagse uitstraling, zonder aan gezelligheid in te boeten. Kom de nieuwe stoelen uittesten, ontdek de nieuwe vloerbekleding, geniet van een verbeterde techniek en kijk (heel even) naar boven, naar het nieuwe plafond. 

Een gezellig én groots cultuurhuis

Een schouwburg: Dat is het gezellige huis dat het altijd was, maar met een nog groter aanbod. Ook voor wie van verder komt. Enkele uitschieters:

Laat je meeslepen in zijn muzikaal mysterie van Jef Neve. Laat de echte wereld even los en ontdek het bevrijdend gevoel om eens iets niet te begrijpen.

Neem, zoals dat alleen met hem kan, mee afscheid van de oude William Bouva. Hij werd 30 en vanaf nu wordt alles anders.

Luister naar de leuke anekdotes en bloedeerlijke verhalen waarin Slongs welke helden en heldinnen haar hebben gemaakt tot wie ze nu is. Van Bob Marley, Aretha Franklin, Bob Dylan en Madonna tot haar papa, de Daila Lama, De Vrouwenbeweging en de heilige Rita. Samen met haar gitarist en percussionist brengt ze tussen de verhalen door haar eigen liedjes en covers van haar inspiratiebronnen.

KRIS DEWITTE

Laat je overdonderen ‘Ashes to Ashes’ met Stefaan Degand en Elien Hanselaer: een rijk verontrustend stuk, doorspekt met seksueel magnetisme en verschrikkelijke wreedheden. Een groots miniatuur waarin de meest sensuele momenten suggestief tot stand komen. Het is een kroniek van een zeer ondoorzichtig en verontrustend karakter die de lockdownervaring voelbaar maakt en de mens toont in zijn naakte waarheid.

Ontdek de nieuwe zaal en haar ijzersterk programma op www.schouwburgnoord.be

Wanneer 

Open vanaf 15 oktober

Meer info en tickets

www.schouwburgnoord.be