Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

November is Boekenmaand!

Sigrid Spinnox

November is Boekenmaand!

Antwerpen doopt november om tot Boekenmaand. De reden waarom hoef je niet ver te zoeken. Antwerpen is dé boekenstad van Vlaanderen. Al van in de zestiende eeuw waren hier zeer veel drukkers actief, met Christoffel Plantin als absolute uitschieter. Maar ook vandaag ademt Antwerpen literatuur. Denk maar aan de vele schrijvers, uitgevers en boekhandels die in de stad actief zijn. Het Letterenhuis bewaart het geheugen van de Vlaamse literatuur en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience bewaart 35 kilometer boeken. Antwerpen heeft het boek nooit losgelaten.

En dat wordt gevierd met een Boekenmaand. Iedereen is welkom om op verschillende plaatsen in de stad nieuwe boeken te ontdekken, verhalen te beluisteren en auteurs te ontmoeten. Heel de maand kan je genieten van events, festivals, expo's, boekenmarktjes, signeersessies en literaire wandelingen.

Het programma

Met LEES! Het Boekenfestival start de Boekenmaand met zeven dagen leesplezier in Antwerp Expo. Met boekenstanden, signeersessies en een literair programma. Om het nieuwe boekenevenement te verwelkomen kunnen alle tickethouders tijdens de week van het boekenfestival (1-7/11) een gratis bezoek boeken in een Antwerps museum. Klik hier voor meer info en voorwaarden.
Voor kinderen en gezinnen is er het nieuwe kinderboekenfestival KABAAL in hetpaleis, voor oudere jongeren en jongere ouderen is er het nieuwe storytelling festival Artèl in de Arenberg. In De Studio vindt een nieuwe editie van Grafixx plaats. In het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek starten twee nieuwe expo’s. Ook de Antwerpse bibliotheken en de boekhandels hebben een activiteitenprogramma. Zo organiseert boekhandel ’t Stad Leest de grootste signeersessie van de stad en hebben de Standaard Boekhandels extra auteursontmoetingen in de aanbieding.
Verder kan je de Paul van Ostaijen- en Stripmurenwandeling doen en is er het maandelijks Strip- en boekenplein voor bibliotheek Permeke. Een we eindigen met een nieuwe Voorleesweek in Antwerpen. En op het gloednieuwe lezersplatform Antwerpen Leest vind je boekentips voor elke smaak en elk genre, maar ook de beste leesplekken en een overzicht van de literaire activiteiten in Antwerpen.

Overzicht

Wanneer

Wat

Waar

1-7/11

LEES! Het Boekenfestival

Antwerp Expo

6-7/11

Storytelling festival Artèl

Arenberg Schouwburg

20-28/11

Voorleesweek

Verschillende locaties

21/11

Strip- en boekenplein

De Coninckplein

26-28/11

Grafixx

De Studio

27-28/11

Kinderboekenfestival KABAAL

hetpaleis

Doorlopend

Expo 'Helden in harnas'

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Doorlopend

Expo 'Oogen die kijken'

Letterenhuis

Doorlopend

Stripmurenwandeling

Verschillende locaties

Doorlopend

Wandeling 'De Bezette stad van Paul van Ostaijen.'

Verschillende locaties

Doorlopend

Leesactiviteiten van de Antwerpse bibliotheken

Verschillende locaties

Doorlopend

Activiteitenprogramma boekhandels

Verschillende locaties