Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Bezoek de gratis pop-up expo van DIVA op de Grote Markt

tom cornille

Bezoek de gratis pop-up expo van DIVA op de Grote Markt

In 2022 ondergaat de vaste tentoonstelling van DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver, een transformatie. In tussentijd ben je van harte welkom in DIVA´s pop-up met een gratis expo, info-punt en museumshop op de Grote Markt.

Pop-up expo ‘DIVA: Work in Progress’

Ben je in de buurt van de Grote Markt? Spring dan zeker eens binnen bij de pop-up van DIVA. In de gratis expo ‘DIVA: Work in Progress’ kom je meer te weten over het verhaal achter de diamanten, juwelen of zilveren objecten. In drie zalen ontdek je welk werk er in de objecten én de mensen gaat zitten voordat een steen, een stuk of een maker “museumwaardig” is. 

Krijg meer inzicht in de reis die een diamant aflegt en bewonder exclusieve foto’s van een van de bekendste mijnen in Australië. Leer bij over hoe een zilversmid zich van een goudsmid onderscheidt. En bewonder het frisse talent van de alumni van de studenten van de Antwerpse academies. 

Infopunt en museumshop

Wil je meer informatie over DIVA´s diamant- en juwelentour, activiteiten of ben je op zoek naar een origineel cadeau? Ook daarvoor kan je terecht in de pop-up op de Grote Markt. De medewerkers van DIVA ontvangen je graag.

Praktisch

  • DIVA’s pop-up is elke dag gratis te bezoeken van 10 tot 18 uur behalve op woensdag, adres: Grote Markt 13

  • Op 9 december 2022 zal je de vaste tentoonstelling van DIVA opnieuw kunnen bezoeken na de geplande verbouwingswerken. De eventzalen, bibliotheek, atelier en educatieve ruimte blijven intussen open in de Kaasstraat 13 (ingang via het Leonie Glassplein).

  • Een uitgebreid publieksprogramma met workshops, DIVA talks, artists-in-residence, open atelierdagen en een educatieprogramma vind je in de agenda van DIVA