Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Antwerp Art Weekend: een inspirerend Hemelvaartweekend

Kunstwerk bij deelnemende locatie Archipel Benny Van den Meulengracht-Vrancx

Antwerp Art Weekend: een inspirerend Hemelvaartweekend

Tijdens het weekend van 26 tot en met 29 mei vieren we naast Hemelvaart ook de 8ste editie van Antwerpen Art Weekend. Kijk vier dagen lang je ogen uit bij Antwerpse kunstenaars en -huizen die hedendaagse kunst hoog in het vaandel dragen.

Zoals ieder jaar staan er tientallen inspirerende activiteiten op de planning, op meer dan 70 verschillende locaties. Het centrale punt van Antwerp Art Weekend 2022 blijft de tentoonstelling in De Studio. Dit jaar is dat ‘Sugar for the Pill’, met kunsthistorica Zeynep Kubat als curator. Aan de hand van deze tentoonstelling zet Antwerp Art het maatschappelijk belang van hedendaagse kunst in de kijker, door in te spelen op wat de deelnemende kunstenaars juist niet tonen. Hiermee wil Antwerp Art de totale ervaring voor alle bezoekers waardevoller te maken.

Portretfoto van Zeynep Kubat Lucas Denuwelaere
Werk voor tentoonstelling 'Sugar For The Pill' in De Studio Laurie Charles

Oude bekenden en nieuwe gezichten

Op de deelnemerslijst vind je veel terugkerende namen. Onder ander het M HKA, DE SINGEL, FOMU en Sint Lucas doen wellicht een belletje rinkelen. 

Daarnaast is er plaats voorzien voor enkele nieuwe gezichten, zoals kunstruimte Violet. Deze pas geopende locatie programmeert de tentoonstelling ‘Opening Dinner’, waarbij de Franse kunstenaar Luc Avargues met enkele genodigden letterlijk rond de aanwezige tafel gaat zitten en samen met hen gedachten en objecten uitwisselt. 

De kunst van het plannen 

Op de website krijg je via de interactieve kaart en lijst een duidelijk overzicht van alle initiatieven gedurende het weekend en waar ze exact plaatsvinden. Daarnaast kan je er ook het programma per dag raadplegen, met telkens de belangrijkste informatie. Ook andere praktische informatie, zoals de bereikbaarheid, vind je hier terug. Zo kan je gemakkelijk op voorhand je kunstig dagje uit plannen.

Deel je bezoek aan het Antwerp Art Weekend op sociale media met de hashtags #antwerpart, #antwerpartweekend, #antwerpartweekend2022 en #AAW22.