Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

kind met reus Wannes Cré

7 zomertips voor kinderen en jongeren

De zomervakantie! Dat betekent heerlijk veel tijd om op stap te gaan of je kinderen te laten deelnemen aan toffe ateliers terwijl jij aan de slag bent. We zetten een aantal leuke voorstellingen in openlucht, tentoonstellingen en inspirerende workshops en ateliers in de kijker. Wacht niet te lang met plekjes te reserveren.

Zomerateliers en workshops

MAS

Tijdens de zomer kan je in het Mas terecht voor creatieve ateliers.

Atelier Feest
Maak kennis met bijzondere feesten van over de hele wereld. In het atelier gaan we aan de slag met stof, klei en verf en maken we een feestelijk maskerpak.

  • voor kinderen van 5 tot 7 jaar

  • nog op 19 en 20 augustus 2021

Info en inschrijvingen 

Atelier Animatiefilm (volzet)

Sprokkel verhalen in de expo '100 x Congo' en breng ze tot leven. Je maakt een animatiefilmpje met tekeningen, collages en plasticine.

  • voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

  • van 6 tot 9 juli en 24 tot 27 augustus

Info

Vakantieateliers Middelheimmuseum

In de vakantieateliers van het Middelheimmuseum ontwerp je een eigen monument, maak je edelmetalen uit Congo na, bouw je een triomfboog of werk je samen aan een gelijkheidsmachine. De collectie van het museum en de tentoonstelling Congoville vormen de inspiratie voor creatieve kinderen van verschillende leeftijden. Kijk snel in welk atelier jouw kind zijn artistieke kant helemaal kan ontdekken en zich uitleven. Wacht niet te lang!

Expo en wandelroute Suske en Wiske

Permeke bibliotheek

Suske, Wiske, Tante Sidonia, Jerom en Lambik op de Grote Markt in Antwerpen Standaard Uitgeverij

In juli krijgt bibliotheek Permeke de striphelden van de Seefhoek op bezoek. Stap er in de teletijdmachine, laat je terug flitsen over de grenzen van tijd en ruimte en kom met je eigen ogen zien hoe Suske, Wiske, tante Sidonia, Jerom en Lambik nu al meer dan 75 jaar lang avonturen beleven in onze koekenstad!

De expo is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. Permeke is ook een van de 10 locaties én het ideale vertrekpunt voor de Suske en Wiske - route.

Route

Van 1 tot en met 29 juli kan je in Antwerpen te voet of met de fiets 10 plekken bezoeken die een rol spelen in de verhalen van Suske en Wiske. Benieuwd waar de Zwarte Madam haar hoofdkwartier had? Of waar professor Barabas met zijn Teletransfor de Dulle Griet levend maakte?

Kom dan gratis een folder halen in de bib, of bekijk de route online.

Absolute beginners

Trix

Muziek (maken) is voor iedereen. Daarom organiseert Trix deze zomer opnieuw Absolute Beginners: een reeks workshops voor iedereen die in een veilige omgeving wil proeven van muziek, of je nu je eerste stappen in producen wil zetten, interesse hebt in muziekjournalistiek of al heel lang droomt van je eigen girlband.

Heel de zomer lang palmt Absolute Beginners Trix in, elke woensdag tussen 14u en 18u. Vaak vinden er op dat moment tot drie workshops tegelijk plaats in het gebouw. Het ideale moment om gelijkgezinde creatieve zielen te ontmoeten dus!

Daarnaast zullen er drie langere workshops zijn, waarin je gedurende een hele dag van 10u tot 17u dieper ingaat op het thema 'Podcasts Maken'‘PA & Geluidstechniek’ of 'Lichttechniek'.

Cirque@Taque

Ekeren

Cirque@Taque is een 100% gratis festival en dat al sinds de allereerste editie in 1999. Iedereen uit Ekeren en ver daarbuiten kijkt opnieuw uit naar een  topdag boordevol plezier, muziek en sfeer.

Check hun gevarieerde line-up voor het hele gezin en dompel je onder in de uitgebreide en originele randanimatie met een zweefmolen, een zomerschaatsbaan, een balonnenshow, grime , een stormbaan en een rodeostier.

Optreden voor kinderen Wannes Cré

Kinderfestival BRUIST!

Stormkop

Dit kinderkunstenfestival trakteert kinderen vanaf 3 jaar op spitante voorstellingen, spetterende (familie)ateliers, stomend straattheater, sappige zeemansverhalen, spannende site safari's en avontuurlijke workshops. Zeetaart en de dokwerkersbar staan klaar voor wie honger en dorst heeft. 

De voorstellingen staan verspreid over het terrein en dus is het soms even stappen voor je op de juiste locatie bent. Verzeker je toegang door nu je bubbel te registreren voor een tijdslot en een ticket aan te kopen op de website van STORMKOP.

Een ticket kost 4 euro per persoon. Dit garandeert je toegang tot BRUIST! en kan je op de dag inruilen om een voorstelling te bekijken of iets te drinken. Op het festivalterrein zelf kan je extra jetons kopen voor voorstellingen, workshops en andere consumpties.

GAST in de ZOMER

Kavka en RAAT

jonge man in zetel Faye Wolfs

Fameus lanceerde een open call voor vrijetijdskunstenaars om deze zomer mee Kavka en RAAT te bezetten als artist in residence. Op het einde van de zomer tonen ze hun creaties tijdens een inspirerend multidisciplinair festival STØND LEEG. Komt dat zien!

  • 27 en 28 augustus