Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Man met bal Bart Grietens

Toptips voor cultuurhongerige jongeren

Het culturele leven ontwaakt weer stilaan en de komende weken en maanden staat er ook heel wat voor jongeren op het programma. Voorstellingen in openlucht, een verrassende tentoonstelling en inspirerende workshops en ateliers. Wacht wel niet te lang met plekjes te reserveren.

Openluchtvoorstellingen op locatie

hetpaleis

hetpaleis speelt twee openluchtvoorstellingen op de unieke site van Stormkop. 

  • In SCREWS tarten zes dansers-acrobaten met ijssteigers, bowlingballen en anti-zwaartekrachtschoenen de wetten van de fysica. Ze gidsen je langs een parcours van korte solo’s en groepschoreografieën. De verhouding tussen lichaam en object wordt op zijn kop gezet, zo verbluffend dat je naar adem moet happen.

    16, 17 en 18 juni 2021.

Tickets en info - uitverkocht

Pop- en Rockkamp

Trix

Tijdens de zomervakantie organiseert Trix een pop- en rockkamp voor muzikanten van 13 tot en met 18 jaar - door Annelies van Dinter (Echo Beatty), Anne-Sophie Ooghe (High Hi), Sarah Green (Portland) en Stefanie Mannaerts (Brutus).

Samen met een enthousiaste groep andere muzikanten repeteer je vijf dagen intensief en bereid je je voor op een pittig liveconcert in Trix. Alles wordt deskundig begeleid door een team van ervaren muzikanten.

Heb je al wat muzikale ervaring, ben je gepassioneerd door je instrument of zing je heel de dag door en heb je zin om deze zomer muziek te maken met een band? Schrijf je dan snel in! 

Van 12 tot 16 juli 2021.

Info en inschrijven

Zomerateliers en workshops

MAS

Tijdens de zomer kan je in het Mas terecht voor creatieve ateliers.

Atelier Feest
Maak kennis met bijzondere feesten van over de hele wereld. In het atelier gaan we aan de slag met stof, klei en verf en maken we een feestelijk maskerpak.

  • voor kinderen van 5 tot 7 jaar

  • 1 en 2 juli en 19 en 20 augustus 2021

Info en inschrijvingen 

Atelier Animatiefilm

Sprokkel verhalen in de expo '100 x Congo' en breng ze tot leven. Je maakt een animatiefilmpje met tekeningen, collages en plasticine.

  • Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

  • Van 6 tot 9 juli en 24 tot 27 augustus

Info en inschrijven