Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

5 sfeervolle tips voor de Zomer van Antwerpen

Mensen genieten van cinema urbana aan de Schelde Arthur Vanobost

5 sfeervolle tips voor de Zomer van Antwerpen

Muziek uit alle windstreken, het beste uit het (inter)nationale circus, sterk visueel theater en nog tal van andere evenementen en installaties. Kom jij deze zomer ook proeven van de bijzondere sfeer van de Zomer van Antwerpen? Uit het rijkgevulde aanbod selecteerden we deze vijf tips.

Verrassend theater

Het Centraal Station is niet alleen een van de mooiste treinstations ter wereld, het is ook een plek waar dagelijks duizenden mensen passeren. Tijdens Human Zoo van Bad van Marie gidst de stem in je hoofdtelefoon je door het gebouw. Zo aanschouw je de pendelaars, maar ook de acteurs die opgaan in de menigte. Minstens even bijzonder is de wandeling door het Rot op Linkeroever. Twee gidsen en hun koor nemen je mee door dit fascinerende natuurgebied, een wereld van schimmels, mossen, gisten en algen. Een muzikale theaterwandeling die je nog lang zal bijblijven. 

Muziek in de wijk

Een vaste waarde tijdens Zomer van Antwerpen. Een hele zomer lang trekt een muzikale karavaan langs Antwerpse pleintjes. Verwacht je aan intieme en sfeervolle avonden met optredens van muzikanten uit alle windstreken. Haal een exotische lekkernij bij de eetkraampjes, bestel een fris drankje en laat je heupen maar swingen. Toegang is gratis!

Elke dag vakantie in de Zomerbar

Ook een vaste waarde, maar dit jaar wel op een nieuwe locatie: de Zomerbar. In het groene decor van Park Groot Schijn in Deurne geniet je van verfrissende drankjes en lekker streetfood aan een zacht prijsje. Je kinderen vinden hun weg vanzelf naar het zand, het speelbos of het skateparcours. Zo heb je alle tijd en ruimte om tot rust te komen in een hangmat, of met vrienden rond de tafel. Je merkt het, alle ingrediënten voor een heerlijk zomerse dag/avond zijn aanwezig.

Zinderend circus in de tent

Aan de Zomerbar in Park Groot Schijnkan je niet naast de grote tent kijken. Een hele zomer lang zijn er circusvoorstellingen te bewonderen. Magie & illusie. Jongleren & acrobatie. Levendig & mysterieus. Woorden schieten eigenlijk tekort, deze circusvoorstellingen van gezelschappen uit onder meer Frankrijk, Italië, België en Guinea moet je gewoon gezien hebben. 

Topcinema in openlucht

Cinema kijken in openlucht, in een gezellig decor aan de Schelde, dat is Cinema Urbana. Kom met je stoel, kussen en dekentje naar de Scheldekaaien en geniet samen met de andere aanwezigen van topfilms. Staan onder meer op het programma: Drunk van Thomas Vinterberg, met Mads Mikkelsen en Spencer, waarin de even weergaloze Kristen Stewart een ijzersterke vertolking van Prinses Diana neerzet. 

Ontdek het volledige programma op https://www.zva.be/index.php/programma.