Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

5 muzikale musts in augustus

5 muzikale musts in augustus

De mooiste zomerherinneringen maak je bij een vleugje muziek. Laat je inspireren door deze 5 niet te missen muzikale momenten in Antwerpen.

1. Jazz Middelheim

Voor de 41ste keer zorgt ‘s lands bekendste jazzfestival voor een bijzondere mix van klassieke jazz en meer populaire genres. Dit jaar passeren internationale toppers als Iggy Pop en Thurston Moore Group de revue, maar zoals altijd is er ook plek voor talent van eigen bodem. Mis dus zeker ook Coely, Yong Yello en blackwave. niet.

  • 12-15 augustus - Park Den Brandt, Middelheim

  • Meer info en tickets: jazzmiddelheim.be 

2. Muziek in de wijk

Geen Antwerpse zomer zonder Muziek in de wijk! In augustus spot je weer heel wat sfeervolle acts op Antwerpse pleinen. Verwacht je aan een goede portie wereldmuziek met onder andere de Haïtiaans-Canadese singer-songwriter Wesli en afro-soul groep Jembaa Groove. Fan van latin muziek? Zet je dansbenen aan het werk op de Cubaanse sfeermuziek van Ludmila Merceron of de bijzondere fusie van Eme Alfonso. De toegang is gratis.

3. Dageraadconcerten op Linkeroever

Geen enkel moment is zo mythisch als de dageraad. CoStA, cc Elsschot en café Kamyon maken juist dat moment nóg mooier. Elke donderdagochtend zie je vanop Linkeroever de stad ontwaken onder begeleiding van live muziek. Geniet van de zonsopkomst en muziek van eigen bodem. Komen langs: Stacks, Domoor, Lorie Bevins en The Golden Glows. Na het optreden kan je de eerste honger stillen met een eenvoudig ontbijtje. Nu al onvergetelijk!

4. Gratis vrijdagconcerten OLT Rivierenhof

Budgetproof het weekend in knallen? Dat doe je met de gratis vrijdagavondconcerten van cc Deurne en district Deurne. Elke vrijdag kan je een andere sfeervolle artiest aan het werk zien. Er zijn zowel ‘s middags als ‘s avonds optredens. Onder andere Dez Mona en FRANKLIN. komen in augustus nog langs. Kom zeker op tijd, want vol is vol.

5. Zomerse beiaardconcerten

De beiaard is terug, en dus is het hoog tijd voor nieuwe beiaardconcerten. Na 3 jaar stilte geniet je deze zomer op maandagavond weer van de mooiste klanken die vanuit de kathedraal de hele stad betoveren. Stadsbeiaardiers Koen Van Assche en Liesbeth Janssens zorgen voor prachtige klassieke muziek én verrassende verzoeknummers. Luister op een rustige plek in de buurt van de kathedraal of reserveer voor €5 een luisterplek in de tuin van De Hofkamer. 

  • Maandag 1, 8 en 22 augustus van 20 tot 21 uur - gratis, €5 voor plek in De Hofkamer

  • Meer info: museumvleeshuis.be/nl 

Meer zomerse tips en evenementen? Bekijk onze ultieme zomerkalender voor Antwerpen.