Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

3 niet te missen expo’s in het MAS

Moeder en zoon aan het kijken naar het uitzicht op de stad vanop de wandelboulevard van het MAS Elvire Van Ooteghem

3 niet te missen expo’s in het MAS

Het Museum Aan de Stroom kennen we allemaal. Er vallen tal van unieke en prachtige collectiestukken te bewonderen. In dit jubileumjaar lopen er enkele geweldige tentoonstellingen. Elk met een eigen verhaal, insteek, geschiedenis… Maar allemaal de moeite waard en soms zelfs ontroerend. Dit zijn 3 expo’s in het MAS die je zéker niet mag missen.

Luister

Het MAS wordt 10 jaar en dat moet gevierd worden! De collectiestukken worden ter ere van deze speciale verjaardag op een verrassende wijze uitgelicht. Samen met schrijver en theatermaker Dimitri Leue knutselde het MAS een geweldig luisterspel in elkaar. Je wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van Antwerpse mythes en legendes. (Her)ontdek alle fenomenale verhalen over de Lange Wapper, Brabo of de zwanenridder op een heel nieuwe manier. Neem je audiogids bij de hand en laat je meeslepen door ‘Luister’.

Vracht

Leuk nieuws: er is een nieuwe vaste tentoonstelling te zien in het MAS. Leer alles over de haven, mensen en goederen in ‘Vracht’. Ontdek een verhaal over bloeiende, welvarende periodes en aparte ontmoetingen, maar ook over de keerzijde van economische groei. Van de Vikingen tot vandaag, er valt veel te vertellen over de zeevaart en globalisering. Antwerpen is een van de grootste Europese havens, een expositie als ‘Vracht’ kan hier dan natuurlijk niet ontbreken.

Alles van waarde

Geef je ogen de kost in de wandelboulevard met de foto-expo ‘Alles van waarde’. Wat kan erfgoed zijn? Wat heeft waarde en wat niet? Deze vragen worden grondig onder de loep genomen. De tentoonstelling laat Antwerpenaren zien die zorg dragen voor al het erfgoed van de stad. De mensen achter musea, archieven tot hiphoppers, ganzenrijders, imkers en nog veel meer. Groepsportretten en individuele beelden met iets wat deze mensen koesteren. Deze kleurrijke fotoreeks heeft het allemaal.