Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

3 must-see expo’s in FOMU

Mensen bekijken kunstwerken in het FOMU museum Elvire Van Ooteghem

3 must-see expo’s in FOMU

Zin om je te laten inspireren door prachtige fotografie? Deze lente ontdek je weer drie topexpo’s in het FOMU. 

Diane Markosian - Santa Barbara

In Santa Barbara, een verwijzing naar de bekende soapserie, vertelt en toont de Amerikaanse fotograaf Diane Markosian (Moskou, 1989) haar migratieverhaal. Als jong meisje vluchtte ze samen met haar moeder en broer halsoverkop van Moskou naar Californië. Aan de hand van film, fotografie en archiefbeelden ontdek je de extreme keuzes die haar moeder moest maken om de Amerikaanse droom te verwezenlijken. Markosian reist de hele wereld af voor haar projecten, die onder meer gepubliceerd worden in The New Yorker, Vanity Fair en Vogue. Deze toptentoonstelling was ook al te zien in San Francisco, New York en Parijs. 

Bertien Van Manen - Wish I Were Here

Bertien Van Manen (NL, 1942) fotografeert als sinds de jaren zeventig het dagelijks leven van mensen die ze ontmoet tijdens haar reizen. In deze retrospectieve ontdek je de foto’s die ze maakte van Nederland tot China en van de voormalige Sovjet-Unie tot de Appalachen. Met haar simpele kleinbeeldcamera weet ze dicht op de huid van haar onderwerpen te komen. Haar werk is internationaal tentoongesteld en aangekocht door musea als het MoMA in New York en het Maison Européenne de la Photographie in Parijs. 

Amanda on porch, Cumberland, uit de serie Moonshine, 1987 Bertien Van Manen
Vasja, Lena and their son Styopya, uit de serie A hundred summers, a hundred winters, 1992 Bertien Van Manen

Ook in het FOMU

De expo’s van Markosian en Van Manen lopen van 1 april tot 28 augustus. Zin een hapje en drankje? Het FOMUcafé verwelkomt je met open armen, van 10 tot 18 uur. En reserveer ook wat tijd om te snuisteren in de geweldige FOMU shop. Je vindt er boeken over de expo’s, originele wenskaarten, posters en foto-gerelateerde magazines. Allemaal uitgekozen met veel liefde voor fotografie.