Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Jeroen Verbruggen

Opera in bad en andere geniale ideeën

Corona is een vreemde periode. Dus mag je zelf eens goed zot doen. Nu je zoveel cultuur online kan beleven, waarom eens niet experimenteren thuis? Enkele ideetjes voor de alternatieve podiumliefhebber om aan cultuur te doen op een heel ándere manier.

Beleef opera in je bad

Naar de opera gaan is altijd opnieuw een bijzondere ervaring. Daarvoor doet een beetje cultuurliefhebber al eens wat meer zijn best. Je kleedt je wat deftiger, scheert je nog zorgvuldiger. Gebruikt een extra wolkje parfum. Nu je opera enkel online kunt genieten, waarom zou je dit niet doen … zónder kleren? Lekker languit in het bad? Opera Ballet Vlaanderen biedt haar beste opera’s en balletten online aan: hemelse muziek en elke voorstelling prachtig in beeld gebracht. Daar neem je graag eens een extra lang bad voor.

Klassieke muziek op de hometrainer

Dit deed je nooit: je in het zweet trainen thuis op pianomuziek. Doortrappen op de hometrainer op symfonieën van het HERMESensemble. Of joggen op de loopband, op composities van Sjostakovitsj. Dankzij het online programma van deSingel is zoiets best het proberen waard.

Maak van donderdagavond je vaste sportavond: kleed je om, klik door naar de website en start de chrono om 20u. Zo kan je sporten op live-muziek, met muzikale groeten van deSingel. Goed voor je fysieke én mentale conditie.

Radio Toneelhuis aan de knetterende open haard

Verschillende theatermakers geven bij jou thuis een inkijk in wat hen bezighoudt, waar ze inspiratie uit putten en waar ze aan werken. Je mist dan wel het prachtige decor van de Bourla maar je krijgt in ruil het gezellig knetterende hout van je open haard. Hou je van Guy Cassiers, Hannah De Meyer, Benjamin Verdonck? Beluister je graag een gesprek of een gelezen theatertekst door Mokhallad Rasem of Olympique Dramatique? Radio Toneelhuis vind je online en kan je beluisteren op de manier die jij het liefst hebt. 

De klank van het Vleeshuis op je zondagse brunch

Hoe klinkt het Vleeshuis? Museum Vleeshuis I Klank van de Stad vroeg 5 jonge musici om muziek te kiezen geïnspireerd door het gebouw. Elke artiest kreeg een historische ruimte in het Vleeshuis ter beschikking. Met hun programma gingen ze in dialoog met die ruimtes en leerden de akoestiek te benutten. Naast hun eigen instrument werd het monument Vleeshuis zelf zo een tweede instrument. 5 boeiende muzikale portretten, de ideale soundtrack voor je zondagse brunch.

In bed met Bach

Jawel hoor, de prachtige klassieke muziek van het Antwerp Symphony Orchestra klinkt nog altijd. De 78 muzikanten van het symfonisch orkest van Vlaanderen komen nog altijd samen om de mooiste concerten te geven, alleen tijdelijk achter gesloten deuren. Via de concertstream op de website kan je er volledig live van genieten. In bed bijvoorbeeld, om je dag met een gelukzalige glimlach te beginnen of te eindigen. De meeste concerten kosten 13 euro, het online theaterconcert 'Midzomernachtsdroom' op 09/04 is zelfs helemaal gratis.