Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Kindjes die het muzzzé spel spelen in het Middelheimmuseum stad Antwerpen

Ontdek het Middelheimmuseum met een interactief spel voor kinderen

Het Middelheimmuseum is een zalig museum om met kinderen te ontdekken. Een museumbezoek dat voelt als een wandeling in een park, mét een interactieve speurtocht waarvan je kinderen leren zonder het te beseffen? Dat bestaat en werkt zo: je reserveert het gratis museumspel Muzzzé. Jullie gaan op pad met een schatkaart en een koffertje vol leuke opdrachten en worden op een interactieve manier overdonderd door de beelden in het kunstpark. Klinkt heerlijk toch? Wij testten het voor je uit en zijn laaiend enthousiast.

Voor elke leeftijd

Het Middelheimmuseum ontwikkelde 10 koffers in 10 thema’s voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Elke koffer bevat een toffe schatkaart, een praktische handleiding en een paar leuke ontdek- en doe-opdrachten over een thema in de beeldhouwkunst. De allerkleinsten worden geïntroduceerd in ‘beweging’, de groteren hebben het bijvoorbeeld over ‘leegte’ en ‘omgeving', de grootsten over ‘architectuur’ en ‘abstractie’.

Een heerlijk en leerrijk uitje

Op pad gaan met het museumspel ‘Muzzzé’ is helemaal gratis en gemakkelijk. Je reserveert 2 dagen vooraf een spel in het thema van jouw keuze en het ligt op jou te wachten in het kasteel aan de hoofdingang van het museumpark. Je krijgt een korte en sympathieke introductie en je gaat op pad.

De interactieve zoektocht met plan, een handleiding en enkele leuke opdrachten, passen allemaal samen in een handige koffer om mee te nemen. De wandelingen zijn niet te lang en je ontdekt samen 5 beelden. Zo blijven je avonturiers gebeten tot het einde en heb je tussendoor voldoende tijd voor de speelse opdrachten. 

Na jullie ontdekkingstocht ligt de rest van het park aan jullie voeten. Misschien wakkerde de tocht een honger aan die jullie nog verder willen stillen in het grootste museum in openlucht? Of jullie trekken verder naar het Nachtegalenpark en de speeltuin voor nog meer vertier.

Praktisch

  • Kies een thema dat bij jullie past op de website van het Middelheimmuseum.

  • Reserveer jullie koffertje gratis en uiterlijk 2 dagen vooraf via middelheimmuseum@antwerpen.be.

  • Na bevestiging per mail komen jullie het koffertje ophalen en terugbrengen in het Kasteel vlakbij de hoofdingang.

  • Begeleid je een groep of klas? Dan ben je altijd welkom om het spel op voorhand te komen bekijken om je bezoek voor te bereiden. Of je downloadt de handleiding vooraf. Dat kan ook.  

Zin in meer speelse cultuur met kinderen?

De Antwerpse musea en podia maken, ook tijdens deze coronatijden, super leuke voorstellingen en creatieve workshops voor kinderen. Jammer genoeg zijn volle zalen of ateliers nog even niet aan de orde. Maar de musea zijn wel gewoon open voor leuke en interactieve bezoekjes én ze stoomden, net zoals enkele podiumhuizen, een super tof en uitgebreid aanbod voor thuis klaar. Ontdek onze tips en laat je overdonderen door alles wat wel kan