Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Sigrid Spinnox Bubbel zit te genieten tussen de paasbloemen in het park

Lentekriebels: onze tips voor de paasvakantie in Antwerpen

Zin in een uitstap tijdens de paasvakantie? Dan mag een dagje Antwerpen niet ontbreken! Met chocoladewinkels op elke hoek, paasbloemen in het park of een brunch aan de Kaaien voel je de lente zeker kriebelen.

Op chocoladetocht

Wie Pasen zegt, zegt chocolade. Ga langs bij een van deze topchocolatiers en blijf zeker niet op je honger zitten: the Chocolate Line in het prachtige Paleis op de Meir, jong talent Jitsk of gevestigde waarde Günther Watté. Een chocoladetocht in Antwerpen loont altijd de moeite! Benieuwd hoe chocolade gemaakt wordt? Breng een interactief bezoek aan Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Zie de chocolatiers aan het werk in hun museum, en lik je vingers af bij hun creaties.

Cultuur opsnuiven

Zin in een cultureel uitstapje? Bezoek het Rubenshuis of Museum Plantin-Moretus, en kom tot rust in de prachtige binnentuinen. Voor oogverblindende schatten en juwelen moet je bij de niet te missen expo Masterpieces in Miniature in DIVA zijn.

Deze 3 expo’s lopen op hun einde, reserveer dus nog snel je tickets:

  • In ‘Bricks in the City’ bewonder je  80 kunstwerken gemaakt uit LEGO in de indrukwekkende Handelsbeurs.

  • 20 perfect bewaarde menselijke lichamen en meer dan 200 anatomische objecten. 'REAL BODIES' is een fascinerende expo over het menselijke lichaam.

  • Ook ‘Van Gogh the immersive Experience’ is een unieke ervaring. Je stapt er met de nieuwste technieken letterlijk binnen in de schilderijen van de meesterlijke schilder.

Fleurige pauze

Zoek rust en natuur op in het Stadspark of de Botanische tuin. De geur van de paasbloemen brengt je nog meer in lentestemming. Ook in de ZOO fleuren de bloemen je samen met gorilla’s, giraffen en nijlpaarden helemaal op. Of haal zelf de lente in huis bij een van deze fotogenieke bloemenwinkels: Poppinsbloemen, bloemen van Cornelis of Baltimore Bloemen.

Gezin kijkt op plan Frederik Beyens
Vos Antigoon op de voorgrond, Lange Wapper op de achtergrond Visit Antwerpen

Ga op speurtocht met Lange Wapper en Vos Antigoon

Ontdek met je gezin het historisch centrum aan de hand van leuke opdrachten en ‘weetjewatjes’ en haal zo je speurdersdiploma. Wedden dat je ouders er ook nog iets van opsteken? De speurtocht brengt je bovendien langs mooie rust- en picknickplaatsen en toffe speeltuinen. Koop je expeditieboekje voor vijf euro bij Visit Antwerpen op de Grote Markt en in het station Antwerpen-Centraal.

Fietsen langs architecturale parels

Met een lentezonnetje op je gezicht Antwerpen al fietsend verkennen? Dat is heerlijk! De architectuurroute neemt je mee langs bekende gebouwen zoals het MAS of de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, maar toont je ook minder gekende architecturale pareltjes. Wat dacht je van het Kerkschip aan het Houtdok of de belle-époque wijk in Zurenborg?

Bubbel vrienden picknickt aan de Schelde bij mooi weer Frederik Beyens

Blijf een nachtje slapen

Om het vakantiegevoel compleet te maken blijf je gewoon overnachten in een van de vele hotels en B&B's die Antwerpen rijk is. Bekijk dit artikel met tips voor overnachtingen én enkele mooie deals.