Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Voorlezen in de bib stad Antwerpen

Een leuke én coronaproof namiddag met (klein)kinderen

Pik een Leeslekker voorleesuurtje mee in jouw bib

In de Antwerpse bibliotheken lezen verschillende voorlezers op woensdagnamiddag of zaterdag de mooiste, grappigste en spannendste verhalen voor. De voorleesuurtjes zijn helemaal gratis en je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn heel welkom.

De voorlezers kiezen elke keer een nieuw thema en dompelen je onder in een boeiende wereld van prenten en verhalen.

Liever niet naar de bib? Bib Arena ontwikkelde een podcast. Zo kan je 6 auteurs van kinderboeken hun verhalen laten voorlezen in je huiskamer.

Ontdek alles over leeslekker

Breng de cinema naar je thuis 

Cartoons en Lumière bieden je een cinema-ervaring aan in je woonkamer. Zo kan jij je filmhonger ook tijdens de noodgedwongen sluiting van de bioscopen blijven stillen. Alle aangeboden films zouden in andere omstandigheden op dit moment in de zalen spelen. En als je hier een film huurt, steun je meteen ook je favoriete lokale cinema. Zalig toch?

Scroll door het rijke aanbod, bekijk de trailers en huur de film die jij wil zien. De eerste keer maak je heel eenvoudig een account aan en dan gaat het vanzelf. De prijs varieert per film en staat duidelijk aangegeven.

Kies en koop je filmavond hier

Ga op stripmuren zoektocht

Antwerpen telt vandaag tien stripmuren. Ga met je (klein)kinderen op stap en ontdek ze allemaal. De stad bundelde alle muurschilderingen in de Museum App in een leuke en behapbare wandeling van 3 km.

Download de Museumapp en trek eropuit.

Op ontdekking in het Plantin Moretus Museum

Het Plantijn Moretus Museum is gewoon open en popelt om je te zien. Wist je dat je in het Plantin Moretus Museum zelf als meester op ontdekkingstocht kan en er de kneepjes van het drukkersvak leert? Elke jonge bezoeker krijgt ook een katern en een potlood waarop je de opdrachten invult en dat je thuis tot een boekje kan naaien. Het spel is helemaal gratis. Vraag ernaar aan de balie van het museum.

Plan je bezoek hier. 

Wie vermoorde de programmator? Een
spannende zoektocht in Ekeren

Veel mensen denken dat het kasteel in Park Hof de Bist momenteel gesloten is wegens coronamaatregelen. Niets is minder waar! Het gebouw is verzegeld omdat er tijdens de afbouw van de laatste tentoonstelling een gruwelijke moord gepleegd werd. Niemand minder dan onze geliefde programmator Donald Van Eyck werd op mysterieuze wijze van kant gemaakt. 

 De lokale recherche blijft in het duister tasten en heeft jouw hulp nodig. Wie heeft de moord gepleegd? Welk wapen heeft de moordenaar gebruikt? En in welke kamer heeft het misdrijf effectief plaatsgevonden? Het juiste antwoord kom je te weten tijdens een avontuurlijke wandelzoektocht in park Hof De Bist.

Download het deelnameformulier en/of druk het af. Heb je geen printer, gebruik dan je smartphone of haal het formulier af in Bibliotheek Driehoek. Voorzie warme kledij en stapschoenen. Kies een gepaste speurders-outfit en vergeet vooral je pen niet. Respecteer de maatregelen, speel dit spel met je bubbel of met maximum 4 volwassenen. Hou voldoende afstand van andere teams.

Ga op speurtocht

Nog meer zin in cultuur met kinderen?

Ontdek dan zeker ook de interactieve speelkoffers van het Middelheimmuseum en het rijke thuisaanbod van de Antwerpse Musea en podia.