Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Frederik Beyens

Coronaproof op stap in Antwerpen!

De coronapandemie is jammer genoeg nog steeds niet voorbij, maar gelukkig is intussen het mooie weer wel opnieuw in het land. Je kan van het zonnetje komen genieten tijdens een bezoek aan Antwerpen, en dankzij deze tips doe je dat volledig coronaproof!


Antwerpen heeft alles in huis om het jou naar je zin te maken. Ga op stap te voet of met de fiets en ontdek de vele unieke en kleurrijke wijken van de stad, of zoek de rust op in de natuur. Snak je naar cultuur? Kies dan voor een museum of galerie bezoek uit het grote en diverse aanbod, van grote publiekstrekkers tot kleinschalige intieme locaties. Of heb je nood aan een nieuwe outfit? In modestad Antwerpen met maar liefst 7 winkelwijken vind je zeker je goesting!

Bereid je goed voor op een uitstap of weekend naar de stad dankzij volgende tips: 

Lage-emissie zone

In de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever geldt een lage emissie zone. Controleer daarom steeds op voorhand of je auto de lage-emissie zone binnen mag. Voldoet jouw auto niet aan de toelatingsvoorwaarden en wil je toch de binnenstad inrijden? Dan kan je een LEZ-dagpas aankopen. 

Vermijd parkeerstress

Parkeer je wagen gratis op één van de 9 Park and Ride locaties rond Antwerpen met onmiddellijke aansluiting op het openbaar vervoer, of kies voor een publieke betaalparking in het centrum van de stad.

Mondmasker op zak?

Draag steeds een mondmasker op het openbaar vervoer, in publieke gebouwen, in de winkels en op drukke plaatsen. Kijk zeker eens rond je want borden geven meestal aan waar het verplicht is. Bescherm jezelf en anderen en draag steeds een mondmasker op plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kan houden.  

Reserveer je toegangstickets

Staat een bezoek aan een museum of attractie op je verlanglijstje? Check dan zeker de website van de aanbieder en reserveer je toegangstickets op voorhand, zo ben je zeker van je plekje. De capaciteit van de bezoekersstromen wordt omwille van corona namelijk beperkt in functie van ieders veiligheid. 

Veilig winkelen

Omwille van de huidige coronamaatregelen zijn niet-essentiële winkels vanaf 27 maart gedurende 4 weken enkel open op afspraak. Je mag maximaal 1 extra persoon meenemen bij je bezoek aan een winkel. Respecteer de veiligheidsregels: ontsmet je handen en draag steeds je mondmasker. Betaal bij voorkeur contactloos.

Horeca

Horecaondernemingen zijn nog steeds verplicht gesloten.  Er kan dus geen drank of eten ter plaatse genuttigd worden. Tal van zaken zetten echter in op take away waardoor je tijdens je bezoek aan de stad toch nog kan genieten van een lekkere koffie of een snelle hap on the go of op een gezellig plekje in de stad. Bedankt om de stad mee proper te houden en je afval in de vuilnisbak te gooien. 

Openbare toiletten

Op diverse locaties in de stad heb je gratis en betalende toiletten. Onbekend in de stad? Kijk dan op het overzichtsplan waar jij je bevindt. Op volgende belangrijke toeristische locaties kan je ook terecht.  

Boek een overnachting

Maak er een speciaal uitje van en blijf in Antwerpen overnachten. De Antwerpse hotels doen er alles aan om je veilig en coronaproof te verwelkomen. Als gast van het hotel kan je genieten van maaltijden op de kamer, zo kan je vol energie aan je dagje Antwerpen beginnen (en heb je je eigen privé toilet). Ga naar We Love Antwerp en boek je hotelovernachting met korting.