Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Vrouw kijkt tussen de kledingstukken op de rekken. Frederik Beyens

Beleef mode in Antwerpen

Dat Antwerpen een shopping- en modestad is, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Met deze tips blijf je weg van de winkels die iedereen kent, maar doe je volop nieuwe ontdekkingen. Unieke interieurs, Antwerpse ontwerpers, een expo in de vernieuwde Handelsbeurs… Antwerpen ademt mode.

Modestad Antwerpen

In Antwerpen bruist een dynamische modecommunity. De Zes+ van Antwerpen hebben in de jaren tachtig het pad geëffend voor vele andere ontwerpers. Nog steeds studeert er elk jaar nieuw talent af aan de prestigieuze Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Liefhebbers kijken nu al uit naar de heropening van het MoMu in 2021. In tussentijd kan je helemaal onderdompelen in de leefwereld van de Antwerpse ontwerpers door hun flagship stores te bezoeken. Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Christian Wijnants, Stephan Schneider… Allemaal hebben ze hun thuishaven in Antwerpen. 

Shoppen in unieke interieurs

Ook als je niet op zoek bent naar designerkledij kom je aan je trekken in Antwerpen. In de Stadsfeestzaal aan de Meir shop je in een met bladgoud beklede feestzaal. Verso huist in een oud bankgebouw en St. Vincents in een voormalige drukkerij. Mis ook het Paleis op de Meir niet. Ontdek meer over shoppen in modestad Antwerpen.

Man kijkt tussen de kledingstukken op een rek. FARMBOY | Mike Van Cleven
Interieur van de Stadsfeestzaal. Sigridspinnox.com

Bezoek de vernieuwde Handelsbeurs

Lunchen op een feeërieke locatie: het kan bij Fiera, in de vernieuwde Handelsbeurs. Hier werden van 1985 tot 2000 de shows van de Modeafdeling georganiseerd. Loop er zeker eens langs en bezoek de expo Iconobelge van Antwerp Photo op de eerste verdieping, die speciaal voor deze expo toegankelijk is voor het publiek. Bewonder er werk van topfotografen als Marc Lagrange, Lara Gasparotto en Harry Gruyaert. Een buitenkans voor iedereen die de vernieuwde Handelsbeurs nog niet gezien heeft.

MoMu Fashion Walks  

Wil je alles weten over mode in Antwerpen? Doe dan mee met een Fashion Walk van het MoMu. Samen met een gids ontdek je de winkels, gebouwen en andere locaties die van Antwerpen de modestad gemaakt hebben die ze nu is. Je krijgt ook een blik in de unieke archieven van het MoMu. Heb je na de wandeling zin in een lekker hapje of drankje? Ontdek de tips van onze locals in dit online magazine.

Dineren bij August Antwerpen

Op de site van het voormalige militair hospitaal kan je dineren bij August Antwerpen, waar de bekende chef Nick Bril achter het fornuis staat. Gault Millau bekroonde dit restaurant als ‘Newcomer of the year 2020’. In het mooie decor kijk je je ogen uit. En ook het team is het bekijken waard: ze worden gekleed door de Belgische modeontwerper Christian Wijnants. August is naast een bar en restaurant ook een hotel en wellness, de ideale plek om je modedag in Antwerpen op een stijlvolle manier af te sluiten.

De Handelsbeurs. Tom Cornille
Een groep vrouwen staat voor de etalages van Dries Van Noten. MoMu Fashion Walk | MoMu Antwerp