Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Nutskast Modemuseum Ian Segal

Mode in openlucht

Kan je niet wachten tot het Modemuseum MoMu heropent in het weekend van 4-5 september 2021? Maak dan alvast een wandeling door de Nationalestraat, waar MoMu - in samenwerking met District Antwerpen - 16 nutskasten heeft versierd met iconische silhouetten uit hun collectie! Dankzij het werk van fotograaf Ronald Stoops en make-upartiest Inge Grognard kunnen voorbijgangers in deze straat het werk van vaste Belgische waarden bewonderen zoals onder andere Dries Van Noten of Walter Van Beirendonck.

Unieke objecten

Nutskasten, we associëren ze niet meteen met schoonheid. Daar heeft MoMu in de Nationalestraat verandering in gebracht. Ze hebben de kasten versierd met foto’s van hedendaagse topstukken uit hun museumcollectie, die momenteel nog niet te bezichtigen is vanwege de renovatie in het gebouw. Het MoMu-archief bevat de grootste verzameling van Belgische mode ter wereld en bestaat uit zo’n 33.000 objecten, gaande van kleding, tot accessoires en textiel.

Versierde nutskast Ian Segal
Wandelaar nutskasten Ian Segal

Heropening MoMu

Na het openingsweekend op 4 en 5 september zal het museum voor het eerst doorlopend open zijn. MoMu brengt een gevarieerd aanbod van vaste (en tijdelijke) tentoonstellingen, workshops en activiteiten. Ook het heropeningsprogramma zelf, getiteld Mode 2.021, biedt een schitterende agenda vol expo’s, openluchtprojecten en wandelingen. Het overkoepelende thema hierbij is mode in transitie.

De wandelroute

Mis geen enkele van de 16 versierde nutskasten, en volg deze wandelroute.