Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Vrouw in zetel voor de televisie John Tuesday

Geniet van kunst en cultuur vanuit je zetel

Kunst en cultuur beleven moet even anders. Gelukkig zijn er veel creatieve mensen aan het werk, en dus even veel creatieve oplossingen. Duik in het online aanbod en verbreed en verrijk je wereld van thuis uit!

Theater, opera en ballet on demand

Het herfstweer geeft de perfecte gelegenheid om lekker knus met een dekentje, drankje en hapje in de zetel te kruipen. Theater, opera en ballet was nog nooit zo dichtbij.

Zowel het Toneelhuis, Het Paleis als Opera Ballet Vlaanderen zorgen voor een brede waaier aan voorstellingen die je kan bekijken wanneer het jou uitkomt. Van FC Bergman tot Romeo & Julia, van een kindermusical van Abbatoir Fermé tot een hedendaags politiek steekspel in King Lear, en van opera met alles erop en eraan tot ballet dat je aan het denken zet.

Arenberg start met een wekelijkse talkshow het nieuwe normaal. Vanaf 11 november gaat Jaouad Alloul 10 keer in gesprek met gasten. Waarover? Thema's die vandaag moeten besproken worden, omdat ze van groot belang zijn voor de samenleving van morgen. De gasten: Heidi De Pauw, Anuna De Wever, Dirk Draulans, Piet Hoebeke, William Boeva, Serine Ayari en meer.

Literatuur in je woonkamer

De geplande literaire voorstellingen van Het Letterenhuis, bibliotheek Permeke, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Antwerpen Boekenstad en Behoud de Begeerte worden digitaal aangeboden via AntwerpenLeest/streams.

Met een tiental uitzendingen van Antwerpen Leest, het lezersplatform waar leestips, leesplekken en literaire activiteiten worden gedeeld door lezers en literaire spelers in Antwerpen, stelden de initiatiefnemers alvast een bijzonder boeiend uitzendschema samen.

Bezoek musea virtueel

De Antwerpse musea hebben een uitgebreid digitaal aanbod. Thuis bewonder je niet enkel de collecties, je kan ook heel wat podcasts, audiotours en zelfs een hoorspel beluisteren. Of ga zelf creatief aan de slag met houtsneden, briefpapier en kleurplaten!