Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

kinderaanbod MAS stad Antwerpen

De Antwerpse podia en musea brengen cultuur voor kinderen aan huis

De Antwerpse musea en podia maken, ook tijdens deze coronatijden, super leuke voorstellingen en creatieve workshops. Jammer genoeg zijn volle zalen of ateliers nog even niet aan de orde. Maar de cultuurhuizen en musea zorgen ervoor dat je jezelf gewoon thuis helemaal kan onderdompelen. Laat je overdonderen door hun aanbod, wij lichtten enkele tipjes van de sluier.

Originele knutseloprachten van het MAS

De musea kan je tijdens deze bizarre coronatijden gelukkig wel nog helemaal veilig blijven ontdekken. In het MAS kunnen jij en je kinderen op meer dan een leuke en interactieve speurtocht met allerlei denk-, kijk- en doe-opdrachten.

Tip: Vergeet niet om op voorhand de nodige tickets te reserveren. Want tijdens deze coronatijden zijn het aantal bezoekers beperkt. 

Ontdek alle mogelijkheden op de website van het Minimas.

Maar ook voor thuis heeft het MAS heel wat leuks in de aanbieding. Het MAS team plaatst regelmatig nieuwe filmpjes met vertellingen, doe-opdrachten en knutselwerkjes online. Wat dacht je van een filmpje dat je in no time toont hoe je Japanse manga tekeningen maakt? Of luister en kijk naar het prachtige beeldverhaal van Nello en Patrache. Of verbaas iedereen met je eigen fabeldier of…

Tip: Check wel altijd even vooraf of je al het nodige materiaal in huis hebt.

Ontdek hier het volledige aanbod aan MAS activiteiten voor thuis

Ontdek alles over het drukkersvak

Zit jij met een creatief talent in huis? Dan moet je echt de website van Het Plantijn Moretus Museum gaan ontdekken. Je vindt er tientallen opdrachten voor thuis, meestal met knappe illustraties, pdf’s en boekjes die je gewoon gratis en voor niets kan downloaden. Volg daarna alle stappen en maak je eigen memoryspel, trekpop, katern, ganzenbord of nog iets helemaal anders.

Aan alle knutselaars: deze moet je echt gaan ontdekken!

Het Plantijn Moretus Museum is natuurlijk ook gewoon open en popelt om je te zien. Wist je dat je in het Plantin Moretus Museum zelf als meester op ontdekkingstocht kan en er de kneepjes van het drukkersvak leert? Elke jonge bezoeker krijgt ook een katern en een potlood waarop je de opdrachten invult en dat je thuis tot een boekje kan naaien. Het spel is helemaal gratis. Vraag ernaar aan de balie van het museum.

Plan je bezoek hier. 

familieaanbod Museum Plantin-Moretus stad Antwerpen

Laat je overdonderen door een online KIDconcert van het Antwerp Symphony Orchestra

Houd je stevig vast aan de mast van het luchtmuziekschip, trek niet aan de oren van de Ororen, prop jezelf niet te vol met koekoekskoekjes en wees voorbereid op een wonderlijke reis naar het middelpunt van de Aarde.

Nico Sturm en Evelien Bosmans vertellen in acht afleveringen het spannende, ontroerende en ook grappige verhaal over het gebroken meisje van porselein en de warmte van de wereld. Penelope Deltour wekt met haar tekentalent de vreemdste wezens en uitvindingen tot leven en het Antwerp Symphony Orchestra zorgt voor de perfecte sfeer met muziek van Camille Saint-Saëns onder leiding van de klinkende kers op een muzikale taart, Steven Verhaert!

Informatie en tickets vind je hier.

Antwerp Symphony & Vincent Callot

Nog meer zin in cultuur met kinderen?

Ontdek dan zeker ook het programma van de 50 ste Jeugdboekenmaand en de interactieve speelkoffers van het Middelheimmuseum.