Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

vrouw met boek in zetel Stad Antwerpen

Antwerpenaars delen boekentips dankzij Antwerpen Leest

Wie op zoek is naar een goed boek kan nog altijd terecht in de Antwerpse bibliotheken. “En wie op zoek naar een goede boekentip neemt best eens een kijkje op het platform Antwerpen Leest. Hier delen Antwerpenaars hun leeservaringen met andere boekenfans”, zegt Karen Milants van Antwerpen Leest.

Verdwalen in verhalen

Antwerpen Leest is een online platform voor boekenfans. Karen Milants: “Het is een community voor en door Antwerpenaars die graag lezen. Momenteel telt Antwerpen Leest zo’n 500 actieve ‘stadslezers’, fans van Antwerpen Leest die boekentips delen. Maar dat mogen er uiteraard altijd meer worden. Of je nu graag romans, thrillers, luisterboeken of strips leest. Iedereen is welkom om zijn of haar ervaringen en tips te delen met andere stadslezers. Daarom ook onze slogan ‘verdwalen in verhalen’.”

Boek dat bij jou past

“Het opzet is simpel. Heb je een goed boek gelezen, dan kan je die ervaring delen met andere personen op het platform. Omgekeerd is het vrij eenvoudig om via enkele zoekinstellingen op zoek te gaan naar een boekentip die het best bij je past. Vervolgens krijg je een korte recensie van het boek te lezen. Je kan ook doorklikken naar het profiel van diegene die het boek las en tipte. Zo ontdek je misschien nog meer goede boeken die de andere lezer las . En zeker zo handig, is de mogelijkheid om door te klikken naar de catalogus van de Antwerpse bibs. Dan weet je met één muisklik in welke bib het boek beschikbaar is.”

Digitale literaire uitzendingen

Antwerpen Leest zat de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis niet stil en lanceerde AntwerpenLeest/streams. “We merkten dat het door de coronamaatregelen moeilijk was om literaire voorstellingen met publiek te organiseren. Daarom zorgden we dat alle geplande voorstellingen digitaal terug te vinden zijn via Antwerpen Leest. Zo kan je kwalitatieve digitale uitzendingen beluisteren of bekijken wanneer het jou past. Boekvoorstellingen, interviews met auteurs, literaire voorstellingen,… noem maar op. Je vindt nu al heel wat beschikbare uitzendingen op ons platform. En de kalender met nieuwe afleveringen voor het najaar kan je ook raadplegen.”

man met boek in bib stad Antwerpen
vrouw met boek in bib stad Antwerpen