Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Vintage & underdogs

Eén paar witte sneakers staan op tafel tussen een aantal boeken Arte | foto: Frederik Beyens

Vintage & underdogs

Antwerpen heeft als shoppingstad veel lokaal talent te bieden. In december zijn de winkels 7/7 dagen open zodat je in alle veiligheid kan winkelen. Veel winkels hebben ook een online shop.

Monica Ho is de digitale storyteller achter Monica Harmony. Ze haalt inspiratie uit streetstyle en inspireert met haar aparte stijl haar volgers. Ze shopt naast de gevestigde Belgische ontwerpers ook bij winkels die unieke collecties verkopen, winkels van jonge designers en vintage winkels.

In een zijstraat van de Kammenstraat verkoopt Rosier 41 modelabels tegen kleine prijzen. Ze verkopen niet enkel tweedehandskledij van Belgische ontwerpers zoals Dries Van Noten en Martin Margiela maar ook internationale merken zoals Jil Sander, Dior en Balenciaga.
Rosier 41

Wie jonge ontwerpers in de gaten houdt kent zeker en vast Arte. Ontwerper Bertony Da Silva laat zich door Antwerpen inspireren. Grafisch ontwerp en visual arts vormen in het algemeen de basis voor zijn collecties. Street cred verzekerd!
Kammenstraat 54 of webshop

Nog een winkel met een hoge dosis street cred is Vier. In hun webshop vind je een eclectische selectie van catwalkontwerpers en streetstylemerken. Naast high-end designermerken vind je hier ook betaalbare merken. Check zeker ook hun eigen collectie VIER Antwerp, populair tot in Japan en de VS.
Kammenstraat 66 of webshop

Voor unieke vintagestukken ben je bij Jutka & Riska aan het goede webadres. Hun aanbod wordt overzichtelijk gepresenteerd. Je vindt er geregeld iets duurdere stukken van bekende namen. Check zeker ook de accessoires.
Nationalestraat 87 of webshop

Labels Inc is al meer dan tien jaar een vaste stek voor wie op zoek is naar betaalbare en recente designerkleding. Alles wat in de webshop hangt is in perfecte staat. Ontwerpen van Ann Demeulemeester, Raf Simons, maar ook niet-Belgische labels zoals Yamamoto of Comme des Garçons tik je hier op de kop!
Nationalestraat 95 of webshop

Episode verkoopt vintagekledij van overal in de wereld! Het aanbod wordt elke week vernieuwd en wordt aan goedkope prijzen aangeboden. Bij Episode vind je zeker en vast stukken die niet enkel on trend zijn maar ook een verhaal hebben.
Reyndersstraat 26-28

Dankzij Five Friday leer je heel wat Scandinavische merken beter kennen. In de webshop vind je merken zoals Samsoe & Samsoe, mbyM en Twist & Tango. Bovendien vind je er ook unieke en handgemaakte accessoires.
Kloosterstraat 181 of webshop