Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Mensen fietsen over de Parkbrug. Jonathan Ramael

Actief dagje uit

Hou je van beweging en een gezonde levensstijl? Of je nu fan bent van fietsen, lopen of wandelen, in Antwerpen zijn de mogelijkheden eindeloos. Onderweg stil je je honger met gezonde hapjes en drankjes.

Fiets door de stad

Als het lukt om je eigen fiets mee te nemen naar Antwerpen: zeker doen. De stad is qua formaat ideaal om al fietsend te ontdekken. Je kan ook een fiets huren. Visit Antwerpen heeft drie fietskaarten waarmee je Antwerpen kan doorkruisen. Wil je langs de hoogtepunten fietsen? Volg dan de Easy-going fietsroute. Hou je van architectuur? Dan is de Architectuurfietsroute iets voor jou. Wil je het wat uitdagender? Zoek dan de kasseien op van de haven, het stof van Spoor Oost en fiets langs impressionante streetart. De fietskaart Urban Jungle zorgt voor heel wat inspiratie. Ben je in de buurt van het Groen Kwartier beland? Bij Standard geniet je van licht verteerbare en suikervrije zuurdesempizza’s of een frisse salade met groenten en kruiden vanop de daktuin. Feeling geeft nog andere tips voor een gezonde lunch in Antwerpen.


Kasteel Rivierenhof. Frederik Beyens
Jong gezin wandelt door de stad met de kaart in de hand. Noortje Palmers

Actie in Rivierenhof

Rivierenhof is een prachtig park in Deurne waar je je naar hartenlust kan uitleven. Het loopparcours slingert langs vijvers, een rozentuin, een kinderboerderij en een enorme variëteit aan bomen en planten. Heb je kinderen bij? Laat ze zich uitleven in de doolhof, terwijl jij op de buitenfitnesstoestellen je record ‘monkey bars’ probeert scherper te stellen. Ook een partijtje minigolf is een optie. Trek daarna naar Rico en scoor er een gezonde picknick. Je vindt er ter plaatse gebakken desembrood, lokaal geteelde groenten en fruit, heerlijke spreads en nog veel meer.


Op expeditie met je kinderen

Hou je van wandelen maar lukt het niet altijd om je kinderen te motiveren? De zoektocht Expeditie A neemt je langs onverwachte plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes. Onderweg loodsen sluwe vragen en speelse opdrachten je kinderen door de stad. Andere tips om met je kroost te doen: neem de voetgangerstunnel naar Linkeroever en ontdek er een slinger aan speeltuintjes én een ongelooflijk uitzicht. Op warme dagen biedt het openluchtzwembad De Molen verkoeling. En het strand van Sint-Anneke is altijd leuk, voor jong en oud. Wedden dat je kinderen goed zullen slapen?


Vrouw speelt City Golf. Op de achtergrond zie je de kathedraal. City Golf Events bvba
De golfsticks staan naast elkaar tegen de ramen van het MAS. City Golf Events bvba

Al golfend door de stad

Trek je er graag te voet op uit, maar heb je eens zin in net iets anders? City Golf is een leuke combinatie van sport en spel. Met een golfstick en een balletje probeer je een standbeeld, fontein of vlagje te raken, terwijl je begeleider je entertaint met anekdotes over Antwerpen. Hoe minder golfervaring je hebt, hoe leuker het wordt. 

Wil je na je actief dagje uit je energiepeil aanvullen met iets minder gezonds? Smul dan van Belgische specialiteiten als een krokante wafel, hemelse chocolade of goudgele frietjes. Je hebt het verdiend.