Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Inkomhal Centraal Station Antwerpen. www.woodmonkey.be

7 Instagramwaardige hotspots in Antwerpen

Wil je met je foto’s scoren op Instagram? Of heb je zin om nog eens een ouderwets foto-album te maken met toffe en originele beelden? In Antwerpen vind je heel veel inspiratie voor je foto’s. Zeker als je deze lijst van 7 Instagramwaardige hotspots bij je hebt. 

Een van de mooiste treinstations ter wereld

Kom je met de trein aan in Antwerpen-Centraal? Haal je camera dan meteen boven. Het prachtige Centraal Station is volgens heel wat internationale lijstjes een van de mooiste treinstations ter wereld. Uniek is niet alleen de eclectische architectuur, maar ook het uitzicht dat je bovenaan hebt op de twee ondergrondse niveaus.  

Conscienceplein en omgeving

Wil je de authentieke sfeer van historisch Antwerpen proeven? Dan ben je nergens beter dan op het charmante Conscienceplein en in de omliggende smalle straatjes. Gezellige cafés en eethuisjes, de geur van oude boeken van de Erfgoedbibliotheek, de prachtige gevel van de barokke Carolus-Borromeuskerk, de majestueuze lindeboom… inspiratie genoeg voor sfeervolle foto’s. 

De vernieuwde Handelsbeurs

Wandel een paar honderd meter verder en stap langs de Lange Nieuwstraat binnen in de vernieuwde Handelsbeurs. Flaneer over het indrukwekkende beursplein en richt je camera vooral naar boven. Ook de prachtige zuilengalerij pakt heel goed op foto.

Interieur Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Ans Brys
Mooi versierde stenen zuilen in de Handelsbeurs. Tom Cornille

Het nieuwe Havenhuis

Een combinatie van oud en nieuw, het typeert tal van hotspots in Antwerpen. Het Havenhuis is daarvan een prachtig voorbeeld. Op de oude brandweerkazerne siert nu een opvallende bovenbouw in de vorm van een diamant. Het is een ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. De reflectie van het water in het gebouw smeekt erom om op foto vastgelegd te worden.   

Parkbrug in Spoor Noord

De Parkbrug verbindt twee hippe Antwerpse wijken: het Eilandje en Park Spoor Noord. Of je nu onder de brug rijdt, of over de brug stapt of fietst, telkens zul je een ander spel van licht en schaduw zien. Een wonderlijke beleving en een schitterend decor voor je foto’s. 

Voetgangerstunnel

Geen Golden Gate of Brooklyn Bridge in Antwerpen, maar wel een tunnel onder de Schelde. Al bij het betreden van het tunnelgebouw zie je waarom de Voetgangerstunnel uniek is. De authentieke houten roltrap vangt meteen je blik. De tunnel zelf is misschien nog fotogenieker. Bij het buitenkomen aan de andere kant van de over wacht al een nieuwe foto-opportuniteit: de skyline van Antwerpen. 

Sublieme architectuur in Zurenborg

Zurenborg is misschien wel de mooiste wijk in Antwerpen. Wandel er door elegante straten met prachtige huizen en langs sfeervolle en levendige pleinen. Kers op de taart is de sublieme Cogels-Osylei, waar de woningen eerder paleizen lijken. Neem je tijd voor deze ontdekkingstocht en laat je verrassen door prachtige details in de gevels.